BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa17 trilyon dolarlık hissedarlardan karbon uyarısı----

17 trilyon dolarlık hissedarlardan karbon uyarısı

17 trilyon dolarlık hissedarlardan karbon uyarısı
21 Haziran 2021 - 17:56 www.finansgundem.com

Toplamda 17 trilyon dolarlık birleşik varlığı temsil eden hissedarlar Amazon, Facebook, Tesla ve Berhshire gibi dev şirketlerden ESG bildirimi konusunda açık olmalarını talep ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

1.320 şirketin çevresel riskler hakkında daha net açıklamalar yapmasını talep eden ağır sıklet yatırımcılar koalisyonuna göre, Amazon, Facebook, Tesla ve Berkshire Hathaway iklim değişikliği hassasiyeti konusunda hissedarlarına yeterince veri sağlayamıyor.

İklim değişikliğinin yıkıcı çevresel zararlara yol açacağı yönündeki korkular, kurumsal yatırımcıların ve piyasa düzenleyici kurumların şirketlerin net sıfır karbon emisyon ekonomisi hedefine ulaşma çabalarını hızlandırma taleplerini körüklüyor.

Financial Times’ın haberine göre İskoçya’nın Glasgow kentinde Kasım ayında düzenlenmesi planlanan Cop26 iklim konferansına 28 ülkeden 168 varlık yöneticisi ve finansal kurum katılacak. Konferans öncesinde birlikte 17 trilyon dolardan fazla birleşik varlığı temsil eden yatırım odakları Karbon Bilgilendirme Projesi (Carbon Disclosure Project) adı altında bir kampanya başlattı. Dev hissedarlar karbon salınımı konusunda şirketlerden daha saydam olmasını bekliyor. Ağır sıklet yatırımcılar şirketlerden karbon salınımı, iklim değişikliği, ormansızlaştırma ve su kullanımına ilişkin verilerin düzgün bir şekilde rapor edilmesini talep ediyor.

CDP verilerine göre, hedef alınan 1.320 şirket tarafından 4.700 megatondan (Mt) fazla karbondioksit emisyonu üretildiği tahmin ediliyor.

CDP'nin Sermaye Piyasaları Küresel Direktörü Emily Kreps, krizin çevresel risklerin daha iyi açıklanması için okların yatırımcı taleplerine yanıt vermeyen şirketlere döndürüldüğünü söyledi.

Kreps açıklamasında, "Bu yılki bilgilendirme kampanyası, yatırımcı katılımındaki yüzde 56'lık artışla rekor düzeyde destek sağladı. Yatırımcılar, kendi net sıfır karbon hedeflerini karşılamalarına yardımcı olmak için tutarlı, karşılaştırılabilir ve kapsamlı verilere ihtiyaç duyuyorlar" dedi.

ABD'li piyasa düzenleyicileri, ABD şirketlerine çevresel, sosyal ve kurumsal hassasiyet (ESG) alanlarında resmi açıklama gerekliliklerinin uygulanıp uygulanmayacağı konusunda sert bir tartışmaya girişiyor.

Amazon ve Facebook, bu ay Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) "iklimle ilgili konuların düzenli ve tutarlı bir şekilde raporlanmasını" desteklediklerini belirten bir mektup imzalarken, SEC’i de olası yasal sorunları önlemek için ESG verilerinin şirketlerin ana finansal raporlarından ayrı olarak yayınlanmasına izin vermeye çağırdı.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, CDP Kuzey Amerika Özel Danışmanı Paula DiPerna, "Zorunlu ESG açıklaması, düzenleyici kesinlik ve seviyeli bir oyun alanı oluşturmaya yardımcı olabilecek önemli bir planlama aracıdır" dedi.

Çevresel sorumluluk bilgilendirme standartları, büyük yatırımcıların baskıları sonucu iyileşme belirtileri gösteriyor. CDP tarafından geçen yıl koordine edilen kampanya sonucu 2019'da ESG bildirimi yapan şirket sayısı 97’den 206’ya kadar yükseldi.

Ancak CDP'ye göre, sıfır karbon hedefine ulaşılması için finans sektörünün daha fazla adım atması gerekiyor. CDP açıklamasına göre bankaların, varlık yöneticilerinin ve sigorta şirketlerinin yarısından daha azlık bir kısmı küresel ısınmadaki artışa neden olan şirketlere karşı portföylerini düzenleme konusunda hamle yapıyorlar.

Amundi, Aviva, Cathay Financial, HSBC Küresel Varlık Danışmanlığı, Legal&General, Nuveen ve Schroders firmaları CDP’nin kampanyasına destek sözü finans şirketleri arasında yer alıyor.

Dev bankaların temkinli kripto politikaları

 

Wall Street ofise dönüşte neden ısrarcı?

 

Filmlere konu olan yatırımcıdan büyük kriz uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)