BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem17 Mayıs'tan itibaren restoran ve kafeler açılacak----

17 Mayıs'tan itibaren restoran ve kafeler açılacak

17 Mayıs'tan itibaren restoran ve kafeler açılacak
08 Mayıs 2021 - 10:45 www.finansgundem.com

Okullar bu dönemi uzaktan eğitimle kapatacak, restoran ve kafeler 'Londra formülüyle' açılacak

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, '17 Mayıs sonrası ne olacak' başlığıyla yayımlanan yazısında 17 Mayıs'ta günlük vaka sayısının 5 binler seviyesine düşeceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Bu çerçevede 17 Mayıs'tan sonra tam kapanma sürecinin uzatılması değil, kademeli bir 'normalleşmeye geçiş' programının planlandığını ifade eden Zeyrek, geçen hafta ilgililere "17 Mayıs'tan itibaren nasıl bir yol haritası izlenecek?" sorusunu yönelttiğini aktardı. Zeyrek, ulaştığı bilgileri şöyle paylaştı:

-Okullar bu dönemi uzaktan eğitimle kapatacak. Eylülde yeni dönem açılana dek okul binalarının havalandırma, hijyen sorunları çözülmeye, aşısız öğretmen bırakılmamaya çalışılacak ve 2021-2022 eğitim öğretim yılının yüz yüze yapılması için hazırlık yapılacak.

-17 Mayıs'tan itibaren restoran ve kafeler Londra formülüyle açılacak. Yani sadece açık hava bölümleri olacak. Peki açık alanı olmayan restoranlar ne yapacak? Hükümet, yerel yönetimlere açık alanı olmayan kafe ve lokantalara kapı önüne masa konulması konusunda kolaylık sağlanması yönünde telkinde bulunacak.

-17 Mayıs'tan itibaren AVM'ler, spor salonları, berberler de açılacak.

-Sokağa çıkma yasağı hafta içi 21.00'den itibaren sürecek. Hafta sonları ise pazar günü yasak olacak.

-1 Haziran'dan itibaren ikinci aşamaya geçilecek. Hafta içi sokağa çıkma yasağı 22.45'e çekilecek ve pazar günü yasak olmaktan çıkacak.

-Her şey öngörüldüğü gibi giderse temmuz ortasından itibaren akşam yasağı 23.45'e ya da 24.00'e çekilecek.

Zeyrek, normalleşme döneminde aşılama çalışmalarına da ağırlık verileceğini belirtti. "Mayıs sonuna dek üç ayrı kaynaktan 30 milyon doz aşı gelmesi öngörülüyor. Bu aşılar mayıs ayı boyunca uygulanırsa ve normalleşme planlandığı gibi giderse, Türkiye rahat bir yaz sezonu geçirebilir" ifadesini kullanan Zeyrek, bu rahatlığın sadece lokanta-kafe sektörüne değil, turizm sektörüne ve onun etkilediği onlarca sektöre yarayacağını vurguladı.

Soylu'dan 'Tam kapanma uzatılacak mı?' sorusuna yanıt

Tam kapanma uzayacak mı?

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Otuz09 Mayıs 2021 11:15

    %30 u geçmemeli açma.

  • Ali08 Mayıs 2021 19:24

    Şu pis tiyatroya alet olduk. Gezegenin en sosyal toplumuyduk ne hale geldik. Çin süper güç olsun el birliğiyle destek verelim Çin i koruyup kollayalım. Türk e gelince birbirimize düşelim. Akıl yoksunluğu.

  • Gözlem08 Mayıs 2021 18:45

    Lokanta ve kafeler tek kullanımlık tabak çatal kâşık ve bardaklara geçirilmeli ekmekler poşetli olmalı .

  • Rabia08 Mayıs 2021 18:15

    Bu işin de cılkını çıkardılar anlaşılan gidiciler DAHA fazla ülkem zarar görmeden gitseler iyi olacak bu mübarek ayda HEP dua ettim ediyorum inşallah giderler amin

  • hamid08 Mayıs 2021 17:56

    Yurtdışındaki çoğu ülkede maske takma zorunluluğu bile yok. 17 gün sokağa çıkma yasağı çok yüksekti, çinden sonra en uzun sokağa çıkma yasağı bizde. Yazık esnaf bitti. 

  • Okie Dokie08 Mayıs 2021 16:33

    Sadece iki hafta sonra yine hastaneler dolar taşar. Ohhhh süper bir karar. Açın açın restorantları. Ha ha ha.

  • Hehe08 Mayıs 2021 16:07

    Yaa zaten bakancigimiz batacak diye okul acip duruyoruz kucuk esnafi kim takiyor otelleri batacak diye zaten oteller hep serbestte milleti dusunen bir devlet olsa

  • misafir08 Mayıs 2021 13:34

    Okullarda Eylül de yüz yüze eğitime geçilecekse bu zamana kadar yalnız öğretmenlerin değil, öğrencilerin de mutlaka aşılanması gerekiyor. Aslında Eylül e kadar tüm nüfusun aşılanmış olması gerekiyor, Sağık bakanının  yaptık dediği aşı sözleşmelerine göre de bu mümkün görünüyor. 

  • Mehmet Baydar08 Mayıs 2021 12:20

    Bu şekilde olursa Çok yanlış olur. Vaka sayısı 1000 lere düşmeden açılmak, aşının da olmadığı bir ortamda Vakaların yukarı ivmeli olmasına ve yükselmesine sebep olacaktır. Kısır döngü daha büyük zarar verir. Spor salonları kafeler vb Haziran başına kadar kapalı kalmalıdır ki ondan sonraki aylar rahat edebilelim

  • Aaaaaaa08 Mayıs 2021 14:25

    Akıl veren çokta para veren yok. AKP ne yapıyor tuzu kuru. Milletin beden diline karışıyor. İnşallah en kısa sürede giderler başımızdan. Rabbimden dileğim budur.