BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem17 Aralık Operasyonu için şok iddia----

17 Aralık Operasyonu için şok iddia

17 Aralık Operasyonu için şok iddia
22 Şubat 2014 - 09:56 www.finansgundem.com

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu 17 Aralık operasyonuyla ilgili çarpıcı iddilarda bulundu

CNN TÜRK ekranlarına gelen 'Baştan Sona' programına konuk olan Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, 17 Aralık operasyonu ve Cemaat-İktidar kavgasıyla ilgili bomba iddialarda bulunarak, "Bu operasyonlarla birlikte çeşitli kasetler ortaya sürülecek 78 tane milletvekili istifa ettirilecekti" dedi.

Emniyetin içinde paralel yapının olduğunu söyleyen Orakoğlu paralel yapının sadece emniyet ve MİT içinde olmadığını devletin bir çok kurumuna sızdığını söyledi.

78 VEKİL İSTİFAYA ZORLANACAKTI

17 Aralık operasyonuyla ilgili çok çarpıcı iddialarda bulunan, Bülent Orakoğlu şunları söyledi:

Yolsuzluk operasyonu kılıfı içinde yapılan operasyonlar Türkiye'de hukuk normları içinde yapıldı. Bir çok ilde operasyon yapıldı. 10 ilden fazla belki de 22 ilde operasyon yapılması planlanıyordu. Bu operasyonlarla birlikte çeşitli kasetler ortaya sürülecek 78 tane milletvekili istifa ettirilecekti. 25 Aralık'ta yapılan ikinci operasyon İstanbul Başsavcısı, İstanbul Emniyet Müdürü'nden gizleniyor. 

"BU HUKUK DIŞI BİR OPERASYONDUR"

Devletten gizlenerek operasyon yapılıyor. Bu hukuk dışı bir operasyondur. Olayda dört tane bakan soruşturuluyor, bakanlarla ilgili soruşturma başladığı andan itibaren Meclis'e bilgi verilmesi gerekiyor ama bilgi verilmiyor. 25 Aralık'ta yapılan ikinci operasyonda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, İstanbul Emniyet Müdürü'ne gizli emir vermiştir. 'Kesinlikle benim haberim olmayan operasyonları yapmayacaksınız' demiştir.

"OSLO GÖRÜŞMELERİ İLK DARBE GİRİŞİMİDİR" 

Paralel yapı dediğimiz şey somut bir kavram değil. Paralel yapının ete kemiğe bürünme süreci yakındır. Hatay'da durdurulan TIR'lar meselesi var. Hatay'da durdurulan TIR'lar konusunda MGK içinde alınmış kararlar var. 7 Şubat Oslo görüşmeleri süreci aynı zamanda ilk darbe girişimidir. Oslo görüşmeleri sürecinden sonra MİT Müsteşarı ve yakındaki 5 kişi ifadeye çağrıldı. Bu aşamadan sonra Başbakan bu konuda kendisinden izin alınması şartını getirmişti. 7 Şubat krizinde bu yapı MİT'i tamamen ele geçirmeye çalışmıştır. Bu yapı sadece polisin, MİT'in, Silahlı Kuvvetler'in içinde bir sızma değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm kurumlarını ahtapot gibi saran bir yapı var. MİT'i itibarsızlaştırmaya dönük operasyonlar var. Başbakan'ın ofisinde bulunan böceklerin nasıl Almanya'daki bir takım yetkililere ulaştığı konusunda bazı donelere ulaşıldı. Suriye'ye insanı yardım götüren TIR'lar birden bire durduruluyor. Bu TIR'ların durdurulmasının ne gibi amacı var? Savaş başladıktan sonra yardım amaçlı Suriye'ye binlerce TIR gönderildi. Nasıl oluyor da birden bire bu TIR'lardan emniyet güçlerinin haberi oluyor? Ben insanı yardım diyorum Cumhuriyet Halk Partisi silah diye iddia ediyor. Bunu Esad söylüyor. CHP bu konuda çok enteresan bir şekilde hareket ediyor. CHP bu psikolojik harekete göre hareket ediyor.

SANDIKTA DEVİREMEDİLER YASADIŞI YOLLARA BAŞVURDULAR

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise 17 Aralık operasyonuna yönelik olarak şu değerlendirmeyi yaptı: Üç dönem üst üste tek başına iktidara gelmiş bir iktidarı sandıkta yenmeyi başaramayınca yasadışı yollara başvurdular. Millet üzerinde bir algı oluşturarak hükümeti yıkmayı amaçladılar. Dışarıdan Türkiye'nin bir güç olmasını engellemeye çalışan güçler içeriden bir takım kişilerle hareket edip bir operasyon girişiminde bulunmuşlardır.
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehemet23 Şubat 2014 10:36

    dürüst ve dünya lideri kemal kılçtaroğlu gelecek,halkı kurtaracak.

  • abdi23 Şubat 2014 01:23

    tayyip erdoğan eşittir mesud yılmaz. beyaz enerji, mavi akımdan sıyrılmasına neden hemşerisi erdoğandır. ülkenin kaymağını rize ve daha az oranda trabzon yiyor. diğer şehirliler hala bunu göremiyor musunuz?

  • avcıya cevap23 Şubat 2014 01:21

    bankaları 55 milyar soyduran zihniyet her kim ise şimdi yandaşına, hemşerisine 100 milyarlık ihale verip suya sabuna dokunmadan aradaki farkı cebe atıp, işi taşeron firmalara yaptıran zihniyet aynıdır , fark yoktur. önceden mesudun adamları yedi şimdi de tayyibin fark yok ikisi de rizeli

  • dsad23 Şubat 2014 00:09

    insani yardımı kızılay yapar benim bildiğim

  • kemal naneci22 Şubat 2014 22:34

    ulan her naneyi ye ortaya çıkınca miki yaptı diyorsunuz. defolun gidin. adam olsaydınız ne kasediniz olurdu ne de yolsuzluğunuz. demek ki adam değilmişsiniz ki paça kaptırdınız. defolun gidin şu ülkenin tepesinden.

  • VELHASIL22 Şubat 2014 21:55

    Başbakan; iki gün önce yaptığı açıklamada, paralel yapı diye adlandırdığı insanlarla işbirliği içinde olduklarını,ancak daha sonra mit müşteşarını ifadeye çağırdıklarında ,haber yollayıp ne oluyor neden bunu yapıyorsunuz diye sorduklarını,,,onlarında herhangi bir sorun yok rahat olun dediklerini ama devamında rahatsız edici şeyler yapmaya devam ettiklerinin altını çizip,, bizi kandırdılar,bunlar yalancı dediğini okumayanlara sesleniyorum.!!eger devlet içinde bir paralel yapıdan bahsediliyorsa,,bunun sorumlusu 11 yıldır devlet sorumluluğunu üstlenen ikdidar değilmidir??şimdi biz bu soruya ,,yok değildir,,sorumlular chp,mhp ve diğer partilerdir diyemi cevap verelim?? gelinen noktadan sonra senaryolar üretmek kolay...şu olacaktı yada bu olacaktı,,şöyle yapacaklardı yada böyle yapacaklardı gibi açıklamaların ne önemi var??

  • m. kara22 Şubat 2014 20:49

    ülkemiz değişik zamanlarda değişik oyunlarla kargaşa içerisine çekilmek istendi, daha öncekileri yazma gereği görmeden son olaylar ister gezi isterse 17 aralık operasyonları aslında hükümet aleyhine gibi gözüksede ülkenin içsavaş eşiğine getirilmesi için haince yapılan faaliyetlerdir. haince yapılan bu olaylar ülkeye zarar verir. mısır ve ukrayna örneğinde olduğu gibi. bu tür olaylara fırsat vermemek için her zamankinden daha çok sabra, birlik ve beraberliğe ihtiyaç var.

  • avcı22 Şubat 2014 18:34

    2001 de bankaları 55 milyar dolar soydurup iktidardan düşenlerin peşine mi gideceğiz balık hafızalımıyız

  • VaTaNDaS22 Şubat 2014 17:08

    Cumhuriyet Savcısı bir soruşturmaya resen başladığında bunu hiç kimseye haber vermek zorunda değildir.. Ne TCK ne de CMUK da buna yönelik bir hüküm yoktur!! Cumhuriyet Savcıları görevlerini yapmaya başlamış ancak tamamlayamadan işten el çektirilmiştir!! Hiç lafı dolaştırmaya topu taca atmaya çalışmayalım.. Olan biten budur!! Onun savcısı benim savcım kavgasını bir yana bırakalım ve tespit edilen fiillere odaklanalım bence!!!

  • selim ileri22 Şubat 2014 16:58

    eskiden hain dedikleri adamlara ergenekonculara mehmet ağara sıınan akp nerde kaldı demokratlığın nerde kaldı dindarlığın memleketin paralarının nereye aktığı belli ...yol ve inşaattan başka bu memlekete ne verdin ey akp? taş toprakla ülke gelişmez demokrasiyle bilimle ilimle dürüstlükle ülke gelişir ..halkı cahil yerine koymayı bırakın

  • Ahmet22 Şubat 2014 16:12

    Kardesim halkin zarari ne olacak akp cemaat kavgasindan bize ne kim karsiliyacak vatandasin zararini bide utanmadan her sey e zam yaptilar allah tum siyasileri kahretsin fetuklah gulenide kahretsin yuh hepinize

  • ACUN ACUR22 Şubat 2014 15:12

    bu tırları durduranlar,parelel yapı içinde olanlar varsa bunlar kanunen suç işlemiştir,bunların tayinini başka ile çıkarmak çözüm değil,bu kişileri memuriyetten atıp,hapse konulmalı ve yargılanmalıdırlar

  • misafri22 Şubat 2014 11:27

    eski istihbratçı bilo kutudaki paralar nwerden gelmiş

  • sefer22 Şubat 2014 11:17

    Ayakkabı kutusunu diline dolayanlara sesleniyorum! Bu ve benzeri tantanalarla memleketin en az 100 milyarı gitti. Anlayın artık şu ''canbaza bak'' daleversini

  • suleymanşah22 Şubat 2014 10:34

    anlayabilenlere...

  • ÇPULİNG22 Şubat 2014 10:29

    Yaa bırakın bu savsataları arkadaşlar.şekil yanlış olabilir siz sonuca bakın varmı bu yolsuzluk yokmu daha neyi ispatlamaya çalışıyosunuz.adamın oğlu çalıyo sen gidicen senin oğlun hırsız tutuklama talebi istiyorum diyceksin.oda emredersin paşam tutukla tabi diycek yok yaaaa.ulan nekadar kör bi millet oldunuz çıktınız sırf menfaatleriniz uğruna.ülkeyi dolandıran mütahitlere bi bakın nereli hepsi başbakanın toprağıııı daha ne diyeyim göz varrrr nizam varrrr.BENİM HAKKIMI,VERGİMİ,GELECEĞİMİ KİM YEMİŞSE HARAM ZIKKIM OLSUN.ALLAH YANINDA BIRAKMASIN ÇOLUĞUNDAN ÇOCUĞUNDAN EN SEVDİKLERİNDEN ÇIKARSIN...BU BEDDUA DEİLLL SADECE BİR TEMENNİDİR :)

  • ali22 Şubat 2014 10:22

    bizde yedik....git ayakkabı kutularına 6 tane çelik kasaya bak...