BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem17 Aralık iddianamesi tamamlandı----

17 Aralık iddianamesi tamamlandı

17 Aralık iddianamesi tamamlandı
14 Mart 2014 - 09:49 www.finansgundem.com

17 Aralık Soruşturması’nda tamamlanan ilk iddianame, örgütlü suçlarla yetkili başsavcı vekilliğine gönderildi

17 Aralık 2013'te operasyonlara dönüşen, şüphelileri arasında Fatih Belediyesi çalışanlarının da bulunduğu soruşturma 88 gün sonra tamamlandı. Soruşturmayı yürüten Ekrem Aydıner'in hazırladığı iddianame onay için Başsavcıvekili Orhan Kapıcı'ya sunuldu. Başsavcıvekili Kapıcı'nın onaylamasının ardından iddianame mahkemeye gönderilecek.

Hazırlanan iddianamede şüphelilere "rüşvet almak-vermek", "resmi belgeyi bozma- yok etme veya gizleme", "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet" suçlamaları yöneltiliyor.

İDDİANAME BAŞSAVCIVEKİLLİĞİNDE

Soruşturmayı yürüten Savcı Ekrem Aydıner, yazdığı iddianameyi Örgütlü Suçlardan sorumlu Başsavcıvekili Orhan Kapıcı'ya sundu. Başsavcıvekili Kapıcı iddianameyi inceleyecek. Kapıcı iddianameyi iade etmezse, iddianame mahkemeye gönderilecek. Mahkeme de iddianameyi kabul ederse sanıklar hakim karşısına çıkacak.

FATİH DOSYASINDA 21 KİŞİ İFADE VERMİŞTİ

17 Aralık'da Fatih Belediyesine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan Mustafa Demir'inde aralarında bulunduğu 19 kişi mahkemedeki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Tutuklanan 2 şüpheli ise avukatlarının yaptığı itiraz üzerine daha sonra serbest bırakılmıştı.

BAKAN ÇOCUKLARI HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Öte yandan eski bakan çocukları Barış Güler ve Kaan Çağlayan ile eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve İş adamı Rıza Sarraf hakkındaki soruşturma ise devam ediyor. Aynı operasyonda TOKİ'ye yönelik soruşturmada gözaltına alınan işadamı Ali Ağaoğlu ve eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar hakkındaki soruşturmalar da devam ediyor. Her iki soruşturma dosyasına da yine Ekrem Aydıner bakıyor.
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • twain14 Mart 2014 12:06

    ŞEFKAT ÖYLE BİR DİLDİR Kİ, SAĞIR DUYABİLİR, KÖR DE GÖREBİLİR...

  • ömer hayyam14 Mart 2014 12:04

    ADALET, EVRENİN RUHUDUR

  • tacitus14 Mart 2014 12:03

    HÜKÜMET YOZLAŞTIKÇA DAHA ÇOK YASA ÇIKARIR.

  • franklın14 Mart 2014 12:02

    GEÇİCİ GÜVENLİKLERİ İÇİN TEMEL ÖZGÜRLÜKLERİNDEN FERAGAT EDENLER , NE ÖZGÜRLÜĞE, NE DE GÜVENLİĞE SAHİP OLABİLİRLER.

  • KISSADAN HİSSE14 Mart 2014 11:17

    Bir gün Hz. Ali'nin taraftarlarının yoğun olduğu Küfe'den biri devesiyle Şam'a gelmiş, dolaşırken biri yanaşmış: - Ver o dişi deveyi bana! Tartışma büyümüş, Küfeli: "Bu deve benimdir, üstelik dişi değil, erkektir", demişse de anlaşamamışlar, iş Muaviye'ye yansımış, halk meydanda toplanmış, Muaviye, Küfeli ile Şam'da deveye sahip çıkanı dinledikten sonra, kararını açıklamış: - Bu dişi deve Şamlınındır! Sonra toplananlara dönmüş: - Ey cemaat, bu dişi deve kimindir? Hep birlikte bağırmışlar: - Şamlınındır! Küfeli şaşkın şaşkın, giden devesinin ardından bakakalırken Muaviye Küfeliyi yanına çağırmış: - Ey Küfeli, dinle! Sen de ben de biliyoruz ki bu deve senindir ve dişi değil, erkektir. Ama sen Küfe'ye dönünce gördüklerini Ali'ye anlat ve de ki: - Ey Ali, Muaviye'nin, dişi deveyi erkekten ayırt edemeyen, o ne derse evet diyen 10 bin adamı var! Ayağını denk al!

  • KEFEN14 Mart 2014 11:17

    Ben insanların geceleri yatacak bir saçak altı bile bulamadıkları bir dünyada, başkalarının 500 metrekarelik malikanelerde yaşamasını anlamıyorum. Evsizler için ev, suyu olmayanlar için su lazım, ekmek lazım. Sen böyle bir dünyada özel uçağım olsun, oraya buraya gideyim diyorsun. Eğer herkes daha fazlasını isterse, birgün kimseye birşey kalmayacak.KEFENİN CEBİ YOK

  • HATA14 Mart 2014 11:15

    - Cahil hatasını tanımaz ve ona nasihat edenin sözünü kabul etmez.

  • YOLSUZ14 Mart 2014 11:13

    KALDIĞIMIZ YERDEN YOLSUZLUĞA , RÜŞVETE DEVAM DEVAM

  • YOLSUZ14 Mart 2014 11:13

    KALDIĞIMIZ YERDEN YOLSUZLUĞA , RÜŞVETE DEVAM DEVAM

  • adalet14 Mart 2014 10:01

    herkes çıktı zaten ya. adalet mi kalmış memlekette. iddianameyle milleti oyalamayın, zaten salıvereceksiniz.