BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem16 mali kuruluşa 2,1 milyon TL idari para cezası----

16 mali kuruluşa 2,1 milyon TL idari para cezası

16 mali kuruluşa 2,1 milyon TL idari para cezası
26 Haziran 2020 - 18:27 www.finansgundem.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, banka dışı finans sektörü kuruluşa toplam 2,1 milyon TL idari para cezası verdi.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, banka dışı finans sektörü kuruluşa toplam 2,1 milyon TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.

BDDK tarafından yapılan açıklamada, korona virüs salgınıyla mücadele sürecinde bireysel ve ticari müşteriler tarafından kurula iletilen şikâyetlerin incelendiği belirtildi.

Açıklamada, “Şikâyete konu banka dışı mali kuruluşlar hakkında Kurumumuz denetim elemanları tarafından yapılan incelemeler neticesinde düzenlenen raporda yer alan tespitlere ilişkin olarak, Kurumumuzca söz konusu kuruluşlara iletilen talimatlar, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik ve Varlık Yönetim Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik’e aykırı işlem tesis ettikleri gerekçesiyle, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bankacılık Kanununun uyarınca Banka dışı 16 mali kuruluşa toplam 2,1 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir” denildi.

Açıklamada, banka dışı mali kuruluşlar hakkındaki şikâyetlere ilişkin inceleme süreçlerinin kesintisiz devam ettiği belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)