BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık16 bankaya milyar dolarlık tazminat davası----

16 bankaya milyar dolarlık tazminat davası

16 bankaya milyar dolarlık tazminat davası
27 Kasım 2018 - 22:11 www.finansgundem.com

Küresel fon yöneticilerinin, Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank'ın da aralarında bulunduğu uluslararası 16 bankadan döviz işlemlerinde yaptıkları manipülasyon gerekçesiyle milyar dolarlık tazminat istediği iddia edildi

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'ta yer alan habere göre, 16  uluslararası bankaya karşı New York kentindeki Manhattan Bölge Mahkemesinde 7  Kasım'da açılan davada talep edilen tazminatın toplamı milyar doları aşıyor.

BlackRock ve Allianz gibi büyük fon yöneticilerinin açtığı davada,  Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank,  Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Japan’s MUFG Bank, Royal Bank of Canada, Royal Bank of Scotland, Societe Generale, Standard Chartered ve  UBS davalı konumunda bulunuyor.

Davacı yatırımcılar, adı geçen bankaları 2003 ve 2013 arasında yapılan  döviz işlemlerine ilişkin alım-satım emirlerini ve pozisyonlarını kendi  aralarında gizlice paylaşarak kurları manipüle ettikleri ve ABD'nin antitröst  yasalarını ihlal etmekle suçluyor.

Söz konusu bankalar, aynı sebeple geçmiş yıllarda açılan soruşturmalar  ve davalar sonucu yaptıkları uzlaşma anlaşmalarıyla milyarlarca dolar ceza ve  uzlaşma bedeli ödemek zorunda kalmıştı.

Ayrıca, bankaların döviz alım-satım işlemlerini yürüten bazı  yetkililer hapis cezasına çarptırılmış ya da meslekten men edilmişti.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D128 Kasım 2018 00:11

    Hiç bişey olmaz, koca bankaları yedirmezler..... Yedirirlerse kapitalist sistem sorgulanır hale gelir. Sessiz sedasız aralarında hallederler... Ah keşke dünyaya sözü geçen, şu adı geçen bankalara kredi derecelendirmesi yapabilecek elimizin altında bir kurum olabilseydi... Notlarını aşağıya çekseydi. Bak sen o zaman dünya da kopacak olan gümbürtüye davadan bile etkili olurdu.

  • TAHMİN28 Kasım 2018 00:01

    EGERKİ BU DAVA DERİNLEMESİNE ARAŞTIRILIRSA VAHH Kİ NE VAHH ,,BIRÇOK ARACI KURUM VE UZANTILARDA AYVAYI YEDİ DEMEKTİR

  • YAZIKLAR OLSUN .VATAN HAİNİ ÇAHİLLER.BİLGİSİZLER27 Kasım 2018 23:41

    HADDA MANİPÜLASYON VE SPEKÜLASYONLAR BAZ ALINDIĞINDA YURTİÇİNDEKİ BAZI ÇAKALLAR BAZILARINA İFTİRALARDA BULUNDU..

  • YALANMI27 Kasım 2018 23:23

    hani döviz kurundaki manipülasyon (yani döviz girdisi) abd den yönetiliyordu