BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem15 yılda 100 milyon insan yoksullaşacak----

15 yılda 100 milyon insan yoksullaşacak

15 yılda 100 milyon insan yoksullaşacak
09 Kasım 2015 - 22:36 www.finansgundem.com

Dünya Bankası'nın isteği üzerine yapılan bir araştırma sonucunda milyonlarca insan fakirleşecek, küresel ısınmayı da beraberinde getirecek.

Yapılan araştırmada gelecek 15 yıl içerisinde özellikle Afrika ile Asya kıtalarında 100 milyon insanın fakirleşeceği bildirildi. Fakirleşmeden en fazla etkilenen ülkeler ise her iki kıtanın da güneyinde bulunan ülkeler olacak denildi. İklim değişikliği nedeniyle küresel ısınmada beraberinde gelecek.

150 MİLYON İNSAN HASTALANACAK
Dünya Bankası’nın araştırmasına göre kuraklık nedeniyle topraktan hasat alınamayacak; buna bağlı olarak gıda fiyatlarında artış meydana gelecek ve bu da aileleri fakirleştireceği gibi yetersiz beslenme çocuklarda büyüme bozukluklarına yol açacak. Dünyanın ısısının iki-üç derece yükselmesi sıtma hastalığına da davetiye çıkaracak. Yapılan tahmini hesaplara göre 150 milyon insan sıtma hastalığından etkilenebilecek. Paris’te gerçekleştirilecek Uluslararası İklim Konferansı’ndan bir kaç hafta önce açıklanan bu verilerin uzmanlara ışık tutması bekleniyor.

KADINLARIN YÜZDE 60′I ERKEKLERİN YÜZDE 50′Sİ İNANIYOR
Öte yandan Almanlar arasında yapılan bir araştırmada Alman halkının iklim değişikliğinden korkmadığı ortaya çıktı. PEW Araştırma Enstitüsü’nün yaptığı araştırmaya göre Alman halkının sadece yüzde 18′i iklim değişikliğinin gelecekte yaşamına zarar vereceğini düşünüyor. Halkın sadece yüzde 55’i sorunu ‘ciddi’ olarak nitelendiriyor. Sorunun ciddiyeti konusunda cinsiyetler arasında farklılık gözleniyor. Kadınların yüzde 60′ı ‘ciddiye alınmalıdır’ derken bu oran erkeklerde yüzde 50’ye düşüyor.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE ÖNLEM ALINMALI”
Aynı araştırmada halkın yüzde 87′si iklim değişikliğine karşı önlem alınması ve karbondioksit salınımının azaltılması yönünde görüş bildirdi. İklim değişikliğinin etkileri aşırı sıcaklar, kuraklık, deniz seviyesinin yükselmesi, ani mevsim değişiklikleri, yağmur ormanlarının azalması sıralanıyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)