BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis15 milyar liralık talep ile ilgili müthiş iddia----

15 milyar liralık talep ile ilgili müthiş iddia

15 milyar liralık talep ile ilgili müthiş iddia
02 Mart 2021 - 07:47 www.finansgundem.com

TURK İlaç iki gün süren halka arzında yaşanan rekor talep piyasaların gündeminde. Şirket hisse başına 10 liradan yapılan halka arzında 234.5 milyon TL gelir elde ederken 15 milyar lirayı bulan toplam talebin nereden geldiği konuşuluyor

Piyasalar düşe kalka yoluna devam ederken, 2020 yılında yatırımcılardan büyük ilgi gören halka arzlar bu yıl da sürüyor.

Geçen haftanın ikinci yarısında Turk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. adlı şirket iki gün süreyle hisselerini halka arz etti. 2010 yılında faaliyete geçen ve ilaç sektöründe yaklaşık 10 yıllık geçmişe sahip olan şirketin halka arzında satışa çıkarılan hisselerin tamamı satıldı.

Şirket toplam 23.45 milyon hissenin, hisse başına 10 liradan yapılan halka arzında 234.5 milyon TL hasılat elde ederken, gelen toplam talep 15 milyar lirayı buldu.

Sözcü'de Mehtap Özcan Ertürk imzasıyla yer alan kulis haberde, şirket hisselerine gelen talebe dikkat çekildi. İddialara göre, son dönemin yeni zenginleri de bu hisseden almaya çalışmış. Nedenini sorunca, kulislerde oldukça farklı dedikodular dolaşıyor.

SPUTNİK V AŞISI MI ÜRETİLECEK?

Ancak, en ilginci Turk İlaç şirketinin, Ankara'daki fabrikasında Rusya'nın coronavirüs aşısı Sputnik V'yi üreteceğine ilişkin olanıydı. Bu kulislerde kaynatılıyor ve hissenin borsaya geldikten sonra da prim yapmaya devam edeceği iddia ediliyordu. Bu iddiaları duyan talebi patlatmış.

Haberde, iddialarla ilgili olarak Turk İlaç A.Ş.'nin patronu Berat Battal'ın fikrinin alındığı ve Battal'ın  Sputnik ile aşı konusunda herhangi, bir anlaşma olmadığı gibi görüşme de yapılmadığını açıkladı. Gelişmeler piyasaların takibinde...

TURK İlaç’ın halka arzında 15 milyarlık talep geldi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)