BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin15 milyar dolar havaya gidiyor----

15 milyar dolar havaya gidiyor

15 milyar dolar havaya gidiyor
21 Ekim 2013 - 14:31 www.finansgundem.com

Türkiye'de kayıt dışı seyahat acenteleri nedeniyle her yıl 15 milyar dolar vergi kaybı yaşanıyor

Türkiye'de kayıt dışı seyahat acenteleri nedeniyle her yıl 15 milyar dolar vergi kaybı yaşandığı bildirildi.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) Diyarbakır'da düzenlediği merkez yönetim kurulu toplantısına katılmak için kente gelen TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak, üyelerinin sorunlarını dinledi.
TÜRSAB'ın sorunları hakkında AA muhabirine değerlendirmede bulunan Çakmak, "Kaçak seyahat acenteleri, ülkemizde her yıl en az 15 milyar dolar vergi kaybına neden olmakta, kayıt dışı ekonomiye yol açmaktadır" dedi.
Çakmak, TÜRSAB'a başkan adayı olduktan sonra 12 Ağustos'tan bu yana yollarda olduğunu ve Türkiye'nin 81 ilinde yer alan meslektaşlarıyla görüştüğünü söyledi.
Yaptığı gezilerde meslektaşlarıyla bölgelerdeki turizm potansiyellerini değerlendirdiğini anlatan Çakmak, "81 ili ziyaret etmek için 21 bin kilometre yol kat ettik. Turizm değerlendirmesi için 81 il ve 50 ilçeyi gezdik. Son bölgesel toplantımızı Diyarbakır'da gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin 81 ilinde bir destinasyon turizm imkanı var. Bugüne kadar 35 yılda ancak 3,5 destinasyon bölgesi oluşturabildik. Bu konu ülkemizin büyük bir sorunu ve bizim büyük eksikliğimiz" diye konuştu.
Çakmak, Göbeklitepe'de tarihin yeniden yazıldığını ve Zeugma müzesinde yer alan mozaiğin ise dünyanın en büyük mozaiği olmasına rağmen ziyaretçi sayısının çok düşük olduğunu ifade etti.
"2023'te hedef 100 milyon turist ve 100 milyar dolar" diyen Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Göreve geldiğimizde bu bölgelerin çok hızlı bir şekilde kültür turizmine kazandırılması için elimizden gelen bütün imkanları kullanacağız. 81 ilimizi 81 turizm destinasyonu haline getirmek üzere hedeflerimizi belirledik. Birlik ve beraberliğimizi sağladığımız takdirde, inanıyorum ki çok kısa sürede 2023 vizyonuna gerek kalmadan ülkemizi 100 milyar turist ve 100 milyar doları görebilecek konuma getireceğiz. Yola çıkarken 'TÜRSAB hepimizin, Türkiye hepimizin' sloganıyla hareket ettik. Ülkemizin daha güçlü ve başarılı bir turizm potansiyeline sahip olması için tüm illerdeki meslektaşlarımızla el ele verdik."
Türkiye'de kaçak acenteciliğin çok yaygın olduğunu iddia eden Çakmak, şunları kaydetti:
"Göreve geldiğimizdi ilk işimiz sektördeki kaçak faaliyetlerin önünü kesmek olacaktır. Kaçak seyahat acenteleri ülkemizde her yıl en az 15 milyar dolar vergi kaybına neden olmakta, kayıt dışı ekonomiye yol açmaktadır. Bu kayıt dışılığı sona erdirip, haksız rekabeti bitirmek için kaçak faaliyeti önleyeceğiz. Göreve başladığımız ilk 6 ay içinde sayın Başbakanımız ve bakanlarla bir araya gelerek engelleri aşıp, yolumuza devam edeceğiz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)