BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem15 bin kişinin bilgileri çalındı----

15 bin kişinin bilgileri çalındı

15 bin kişinin bilgileri çalındı
28 Ocak 2019 - 21:50 www.finansgundem.com

Singapur'da HIV virüsü taşıyan 14 bin 200 kişinin bilgi ve kayıtlarının çalındığı ve sızdırıldığı bildirildi

Singapur Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Mikhy Farrera  Brochez isimli ABD'li kişinin 5 bin 400 Singapurlu ve 8 bin 800 yabancı uyruklu  HIV taşıyıcısının resmi bilgilerini Singapurlu bir doktor aracılığıyla çaldığı ve  internete sızdırdığı kaydedildi.

Açıklamada, çalınan resmi bilgiler arasında HIV virüsü taşıyan  kişilerin isimlerinin, kimlik bilgilerinin, telefon numaralarının, adres  bilgilerinin, test sonuçlarının ve sağlık kayıtlarının yer aldığı belirtildi.

Brochez'in uzun yıllar Singapur'da çalıştıktan sonra dolandırıcılık ve  uyuşturucu kaçakçılığı suçlarından hapis yattığı, geçen yıl da ülkeden sınır dışı  edildiği ifade edildi.

Ülkede geçen yıl ağustos ayında bilgisayar korsanları Singapur'un  "SingHealth" adı verilen merkezi kamu sağlık sistemi ağına sızarak aralarında  Başbakan Lee Hsien Loong'un da olduğu 1,5 milyon hastaya ait kişisel bilgileri  ele geçirmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)