BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin15 bin kişilik ilçeye 300 bin turist----

15 bin kişilik ilçeye 300 bin turist

15 bin kişilik ilçeye 300 bin turist
04 Eylül 2016 - 17:03 www.finansgundem.com

Amasra'ya bayram tatili sürecinde 300 bin turist gelmesi bekleniyor.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Bartın'ın Amasra ilçesinin 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince yaklaşık 300 bine yakın ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.

"Sesamos" adıyla milattan önce 12. yüzyılda Fenikelilerin kıyı boyunca oluşturduğu kolonilerle kurulan, Helenistik, Arkaik, Klasik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda eserin bulunduğu Amasra, sadece güneş, kum ve denizi değil kültürel değerleri ile de büyük bir üne sahip.

Tarihi 3 bin yıl öncesine dayanan ilçe, bakir koyları, tertemiz kumsalları ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, bayram turizminin son zamanlarda Türkiye'de yerleşen bir kültür olduğunu ve böyle bir anlayışın ortaya çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Amasra'nın Türkiye'de turizm trendi artan yerlerin başında geldiğini ifade eden Timur, "Bu bayram da önemli bir kalabalık bekliyoruz. Bayramın başlamasına yakın bir zamanda pansiyon ve otellerin yüzde 80'i doldu. Bayramda yine Amasra, canlı günler yaşayacak" dedi.

Amasra'nın 3 bin yıllık tarihi olduğuna dikkat çeken Timur, şöyle konuştu:

"İlçemiz içerisinde çok önemli tarihi eserleri barındırır. Bu bakımdan Batı Karadeniz'in en önemli yerleşim yerlerinden biridir. Coğrafyası, balığı, salatası ve insanımızın misafirperverliği ile gerçekten önemli turizm merkezlerinden biridir. Batı Karadeniz Bölgesin'nde Safranbolu ile birlikte önemli bir turizm merkezidir. İnsanımızın buraya gelerek rahat bir tatil geçirebilmeleri bizim için çok önemli. Buraya gelen vatandaşlarımızın burada huzurlu bir tatil geçiriyor. Amasra olarak bunu çok iyi başarıyoruz."

Timur, Batı Karadeniz'i tercih eden bir tatilcinin bölgede gelebileceği en güzel yerlerden birinin Amasra olduğunu dile getirerek, "Özellikle balık yemek isteyenler için önemli bir nokta. Eskiden herkes güneye giderdi. Amasra son yıllarda yaptığı yatırım ile parlamaya başladı. Konaklama için yaklaşık 3 bin belgeli yatak. Ev pansiyonları da bunun kadar var. Buraya kimse yer ayırtmadan gelmemeli. Bayram tatili sürecinde 300 bin ziyaretçinin ilçemizde bayram tatillerini geçirmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)