BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem14 Aralık operasyonunda önemli gelişme----

14 Aralık operasyonunda önemli gelişme

14 Aralık operasyonunda önemli gelişme
17 Aralık 2014 - 07:03 www.finansgundem.com

14 Aralık Soruşturması’nda gözaltına alınan 30 kişiden 12’si serbest kaldı. 18 kişinin sorgusuna devam ediliyor

Tahşiyeciler grubuna kumpas kurulduğu iddiasıyla başlayan 14 Aralık Soruşturması’nda gözaltına alınan 30 kişiden 12’si serbest kaldı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder ve Mutlu Ekizoğlu’nun aralarında bulunduğu 18 kişinin sorgusunun ise devam ettiği bildirildi.

TESLİM OLDU

Soruşturma kapsamında 2 gündür aranan Emniyet Amiri Mustafa Kılıçaslan da dün teslim oldu. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Kılıçaslan, daha sonra sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Samanyolu TV’de yayınlanan ‘Şefkat Tepe’ dizisinin hikâye yazarı Hikmet Tombulca, ‘Tek Türkiye’, ‘Şefkat Tepe’ ve ‘Sungurlar’ adlı dizilerin yapımcısı Salih Asan, ‘Sungurlar’ dizisinin yönetmeni Engin Koç ve ‘Şefkat Tepe’ dizisinin senaristi Samim Noyan da önceki gece serbest bırakıldı.

ÇOK EĞLENDİK

Emniyet çıkışında açıklama yapan Tombulca, “Nezarethanede, şarkılar söyledik, şiir okuduk, çok eğlendik” dedi. Asan ise şunları söyledi: “Savcı Bey bu örgütün adını sordu. İlk defa burada, Terör Şube’de duyduğumu söyledim. Rahle diye bir şeyi duyup duymadığımı sordu. Babama rahat Kuran okusun diye rahle aldığımı söyledim. Rahleden anladığımızın bu olduğunu söyledim. Senaryoların nasıl çıktığını, kimden emir aldığımızı sordu.”

MUAMELE İYİ

Emniyet’te iyi muamele gördüklerini belirten Koç da “Dördümüz yanyana nezarethanede 24 saat kaldık. Birbirimizi uzun süredir görmemiştik. Dertleştik ve yeni projeler hakkında konuştuk. Bizim için güzel bir süreç oldu” diye konuştu.

İÇERİ ALINMADI

Gözaltındakileri ziyaret etmek için Emniyet Müdürlüğü’ne gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise içeri alınmadı. Bunun üzerine bir açıklama yapan Tanal, “Eğer Zaman Gazetesi suç işlediyse, hükümeti devirmek istiyorsa, o zaman Başbakan şimdi Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, suç ve suçluyu övdüğü için, onun da şu anda burada ifade vermesi gerekiyor” dedi.

Acil’de sağlık kontrolü

14 Aralık Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, dün sabah saat 06.30 sıralarında Çevik Kuvvet otobüsüyle Eyüp Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Ekrem Dumanlı, hastane girişinde 2 kez, “Demokrasiden geriye dönüş yok” diyerek kameralara el salladı. Sağlık kontrolünün ardından sivil bir polis aracına bindirilen Dumanlı ve Karaca, tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Dumanlı hastane çıkışında da basın mensuplarına el sallayarak, “Allah’a emanet olun” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)