BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem138 projeye 120 milyon lira hibe sağlanacak----

138 projeye 120 milyon lira hibe sağlanacak

138 projeye 120 milyon lira hibe sağlanacak
12 Haziran 2020 - 11:09 www.finansgundem.com

IPARD-II Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Destekleri 6. başvuru çağrısı 4. grup ve 8. başvuru çağrısı 1. grup sonuçları belli oldu. Destek almaya hak kazanan 138 projeye 120 milyon lira hibe sağlanacak.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, IPARD-II Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Destekleri 6. başvuru çağrısı 4. grup ve 8. başvuru çağrısı 1. grup sonuçlarının belli olduğunu belirterek, bu kapsamda destek almaya hak kazanan 138 projeye 120 milyon lira hibe sağlanacağını açıkladı.

Bakan Pakdemirli, bakanlık olarak yerinde üretim, yerinde işleme ve yerinde kalkınma anlayışıyla kırsaldaki yatırımları desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

Kırsalı kalkındırmak, kente göçü önlemek, kadın ve genç girişimcileri desteklemek ve istihdama katkı sağlamak amacıyla IPARD-II kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla 42 ilde 16 sektördeki yatırımlara yüzde 40 ila yüzde 70 arasında hibe desteği verdiklerini dile getiren Pakdemirli, şöyle konuştu:

“Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuzun uyguladığı IPARD II Programı çerçevesinde 8 Mayıs 2019 tarihinde yayımlanan 6. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında uygun bulunan projelerin 4. grup sonuçları ile 25 Kasım 2019 tarihinde yayımlanan 8. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında uygun bulunan projelerin 1. grup sonuçları belli oldu. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirinde 33 adet, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar tedbirinde ise 105 adet projenin incelemesi tamamlanmış olup, Proje Değerlendirme ve Seçim Komisyonu tarafından onaylanarak hibe sözleşmelerinin imzalanma süreci başlamıştır. Bu iki grupta onaylanan 138 projeye 120 milyon lira hibe sağlanacak. Bu hibe sayesinde kırsalda toplam 290 milyon liralık yatırım yapılacak.”

ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ

Pakdemirli, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbirinde açıklanan projelerinin 15’inin bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi yatırımı, 7’sinin zanaatkârlık ve katma değerli ürünler yatırımı, 8’inin kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri yatırımı, 3’ünün de yenilenebilir enerji yatırımı olduğunu kaydetti.

Bakan Pakdemirli, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar tedbirinde açıklanan projelerin, 60’ının süt işleme tesisi ve süt toplama merkezi, 9’unun kırmızı et işleme ve kesimhane, 4’ünün kanatlı eti işleme ve kesimhane, 2’sinin su ürünleri işleme, 30’unun ise meyve-sebze işleme ve soğuk hava deposu yatırımını kapsadığını kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)