BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık13 yıl sonra yeniden Lehman davası----

13 yıl sonra yeniden Lehman davası

13 yıl sonra yeniden Lehman davası
04 Ekim 2021 - 18:13 www.finansgundem.com

Lehman Brothers’ın 2008’de iflas etmesinin ardından PwC’nin yönetimine geçen Lehman’ın Avrupa kolu mali açıdan toparlandı. Deutsche Bank 500 milyon sterlin değerindeki Lehman tahvilleri için mahkemeye başvurdu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Lehman Brothers'ın iflas başvurusunda bulunmasından 13 yıldan fazla bir süre geçti. Ancak krizin son yan küresel finansa etkileri hala devam ediyor.

Bloomberg International’ın haberine göre, Alman bankası Deutsche Bank, Lehman'ın İngiltere'deki yan kuruluşlarından biri aracılığıyla yayınladığı bir dizi alt not olan "gelişmiş sermaye avantajlı tercihli menkul kıymetleri” (ECAPS) elinde tutması nedeniyle getiri elde etmek için İngiliz mahkemesi tarafından verilen bir karara itiraz etti. Dava Pazartesi günü itibariyle Londra Temyiz Mahkemesi’nde başlıyor.

Davanın Deutsche Bank’ın lehine bir kararla sonuçlanması halinde ECAPS ödemelerinin artacağı ve bu sayede Barclays, Farallon Capital ve CarVal Investors gibi finans şirketlerinin de getirilerinin artabileceği belirtiliyor. Eğer her şey yolunda giderse Lehman’ın iflasından sonra değersiz hale gelen ECAPS’ler 500 milyon sterlin (678 milyon dolar) getiri sağlayabilir.

Ancak davayla birlikte gelen farklı riskler de mevcut. Zira ayrı bir mahkeme belgesine göre Lehman tarafının da temyize giderek parayı ECAPS sahiplerinden uzaklaştırma ihtimali de bulunuyor.

Lehman’ın İngiltere’deki bazı alt kuruluşlarının ortak yöneticisi olan Pricewaterhouse Coopers’ın Londra merkezindeki ortaklarından Ed Macnamara konuyla ilgili açıklamasında, “Yatırımcıların halen uğruna savaşmak istediği yüz milyonlarca sterlin bulunuyor” ifadelerine yer verdi. Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre mali denetim şirketi PwC 2008 yılından bu yana Lehman’ın Avrupa işletmelerinin yönetimini yürütüyor.

Deutsche Bank davayla ilgili yorum yapmayı reddetti. CarVal, Farrallon ve Barclays de konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı

Lehman krizinin kalıntıları

Lehman'ın 15 Eylül 2008'deki iflası küresel finansal krizinin en karanlık saatleri olarak hatırlansa da bankanın iflası üzerine yapılan yatırımlar birçok yatırımcı için güçlü bir fırsat sundu. Hedge fonları ve Deutsche Bank gibi kurumlar yıllardır menkul kıymetler piyasalarında seslerini çıkarıyor. On yılı aşkın süredir avukatlar, muhasebeciler ve eski Lehman çalışanlarından oluşan bir grubu meşgul ederek ne kadar borçları olduğu konusunda bir dizi adli hesaplaşmaya girişiyorlar. ECAPS davası da bu silsilenin sonuncusu niteliğinde.

Ana şirketin çöküşünün ardından Lehman'ın Avrupa kolu, alacaklılara milyarlarca dolar borçlu olarak yönetime girdi ve o zamanlar çok az kişi vadelerinin çok küçük bir kısmını alacaklarını hayal edebiliyordu. Ancak PwC, 2008 bu konuda birçok firmayı yanılttı. Aslına bakılırsa ECAPS sahiplerinin alacaklarının faizleriyle birlikte ödenmesi halinde dahi şirketin kasasında muhtemelen bir miktar paranın kalması bekleniyor.

Macnamara konuyla ilgili açıklamasında, “İngiltere Lehman yönetiminin oldukça başarılı olmasını ve şirket değerinin sermaye yapısından sağlanmasını insanların fark edebilmesi bir miktar zaman aldı. Şimdiyse şirketle İngiltere’nin en üst düzey kuruluşlarının alacaklıları arasındaki savaş İngiltere temyiz mahkemesi aşamasında” ifadelerine yer verdi.

Dev fintek şirketi bankacılık lisansından vazgeçti

 

Lübnan ve IMF tekrar görüşmeye başladı

 

Evergrande, emlak birimini satıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)