BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi1.3 trilyon euroluk alışveriş----

1.3 trilyon euroluk alışveriş

1.3 trilyon euroluk alışveriş
14 Mart 2013 - 17:28 www.finansgundem.com

Visa Europe 2012'de büyümesini sürdürürerek alışveriş hacmini yüzde 7.9 artırdı

Visa Europe Üst Yöneticisi (CEO) Peter Ayliffe, Avrupa'daki ekonomik dalgalanmalara karşın 2012 yılında Visa Europe'un büyümesini sürdürdüğünü belirterek, Visa kartlarıyla gerçekleşen alışveriş hacminin yüzde 7,9 artış kaydederek 1,3 trilyon avroya ulaştığını kaydetti.
Visa Europe'un 2012 yılı değerlendirme toplantısı, Visa Europe CEO'su Ayliffe ile Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman'ın katılımıyla İstanbul'da yapıldı.
Avrupa'da Visa kart harcamalarının yaklaşık yüzde 80'ini oluşturan banka kartlarının alışveriş hacminin ilk defa 1 trilyon avro eşiğini aştığını aktaran Ayliffe, ''Banka kartları 2012 yılında da hızlı büyümesini sürdürürken; e-ticaret, Visa sistemleri üzerinden geçen alışveriş hacminde yüzde 20'lik paya ulaşarak en hızlı büyüyen iş alanımız oldu. Pazar olgunlaştıkça bu büyüme de devam edecek'' ifadelerini kullandı.
Mobil cihazların çok hızlı benimsendiğine dikkati çeken Ayliffe, 2013'teki önceliklerinin tüketicilere hızlı ve güvenli mobil ödeme çözümleri sunmak olduğunu dile getirdi.
Son altı yılda ticareti desteklemek ve yeni ödeme teknolojilerine zemin hazırlamak için Avrupa'nın ödemeler altyapısına önemli yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Ayliffe, şunları kaydetti:
''2012 yılında Avrupa'da temassız işlemler dörde katlandı. 2013 yılında da bu büyüme oranının tekrar edeceğini öngörüyoruz. Mobil temassız ödemeleri ise 2013 yılında tüketicilerle buluşturduk ve V.me dijital cüzdan uygulamamızı ilk kez bu yıl geniş ölçekte yaygınlaştıracağız. 2020 yılına geldiğimizde Avrupalı tüketicilerin üçte birinin V.me dijital cüzdan kullanacağını öngörüyoruz. Tüketicilerin ve üye iş yerlerinin güvenli ve sürekliliği olan teknolojiler geliştirme konusunda Visa'ya güveniyoruz. Visa, yenilikçilik anlayışı ve güçlü altyapısıyla Avrupa'da ödeme teknolojilerinin öncüsü olmayı sürdürecek.''
''2012'de yapılan temassız harcamalar bir önceki yıla oranla 3 kat arttı''
Açıklamada görüşlerine yer verilen Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman da Visa Europe'un 2012 yılında Türkiye kart pazarında güçlü büyümesine devam ettiğini belirterek, yıl sonu itibarıyla Visa markalı kart sayısının 83 milyonu aştığını, bu kartlarla yapılan alışveriş hacminin ise yüzde 21 büyüme gerçekleştirerek 179 milyar liraya ulaştığını kaydetti.
Türkiye ekonomisinin 2012'de dünya genelinde başarılı bir performans sergileyerek, yılı güçlü bir şekilde tamamladığını aktaran Ülman, Visa Europe Türkiye olarak İngiltere ve Fransa'nın ardından toplam kullanımda Avrupa'nın üçüncü büyük pazarı olduklarını dile getirdi.
Türkiye'nin her alanda olduğu gibi ödeme sistemleri sektöründe de yıldızının parlamaya devam ettiğini ve bu tablonun kendilerine gurur verdiğini vurgulayan Ülman, şunları kaydetti:
''Ticari kartlar ve e-ticaret, Visa Europe Türkiye'nin 2012 yılında gerçekleştirdiği büyümesinde önemli rol oynadı. 2012 yılında ticari kart adetleri ortalamanın 5 katı oranında büyüdü. Bu kartlarla gerçekleştirilen alışveriş hacmi yüzde 54 artış göstererek 19 milyar liraya ulaştı. Böylelikle Visa markalı ticari kartların Visa'nın toplam büyümesindeki payı yüzde 11'e ulaştı. Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de artık e-ticaret Visa Europe alışveriş hacminde önemli yer tutmaya başladı ve 2012 yılında Visa e-ticaret hacminin 16 milyar liraya ulaşarak büyümeyi destekledi. Bu yıl e-ticaretin toplam alışverişlerdeki payı yüzde 9'a yükseldi. Bu da Visa kartlarıyla gerçekleşen harcamaların yüzde 9'unun artık fiziksel olarak mağazada değil, internette gerçekleştiğini ortaya koyuyor.
2012 yılında Türkiye'de nakitle yapılanlar da dahil tüm tüketim harcamalarının yüzde 18'i Visa markalı kartlarla gerçekleştirildi. Pazar lideri sorumluluğumuz içerisinde önümüzdeki yıllarda da yapacağımız yatırım ve çalışmalarla pazarı geliştirerek nakitten pay almaya devam edeceğiz.''
Visa Europe Türkiye Üye İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Merve Tezel ise Avrupa'daki temassız kartların yüzde 10'unun ve temassız terminallerin yüzde 11'inin Türkiye'de bulunduğunu kaydetti.
Bu oranların temassız kartların Türkiye'de yaygınlaşmasını görmek açısından önemli olduğunu vurgulayan Tezel, ''2012'de yapılan temassız harcamalar bir önceki yıla oranla 3 kat arttı. Türkiye'deki 7 üye bankamızla, tüm operatörleri kapsayan, toplam 8 adet mobil ödeme projemiz bulunuyor. Bunların içinde hayata geçirdiğimiz projeler olduğu gibi, devam eden çalışmalarımız da bulunuyor'' ifadelerini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)