BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa1.3 milyar dolarlık fondan kritik FED uyarısı----

1.3 milyar dolarlık fondan kritik FED uyarısı

1.3 milyar dolarlık fondan kritik FED uyarısı
09 Ocak 2016 - 09:55 www.finansgundem.com

Bill Gross, Fed'in istihdam verisine odaklanması durumunda ABD tahvillerinin kötü etkileneceğini savundu.

1.3 milyar dolar değerinde Janus Global Unconstrained Bond Fonu yöneticisi Bill Gross, eğer Fed faiz artırmak için izlenecek veri olarak istihdamdaki büyümeye odaklanırsa ABD tahvillerinin zor bir dönem yaşayacağını söyledi. Gross, Aralık'ta istihdam büyümesinin 292,000'e yükseldiğini gösteren verinin ardından yetkililerin açıklamalarının Fed'in bu yıl 3 ila 4 faiz artırımı yapacağına işaret ettiğini belirtti.

Gross, "Fed eğer toplam talep ve büyüme yerine istihdama odaklanırsa, tahviller üzücü bir döneme girebilir. Fed istihdam ve işsizlik verilerinin enflasyon beklentilerinde orta vadede etki edeceğine inanıyor. Dolayısıyla, Stan Fischer ve Janet Yellen'in beklediği 3 ya da 4 Faiz artırımı yolunda gibi gözüküyor. En azından konuşmalarından böyle anlaşılıyor" dedi.

Gross, doların yükselerek gelişmekte olan ülkelerdeki şirketlere zarar verdiği kaldıraçlı bir küresel ortamda 100 baz puanlık faiz artırımının mümkün olmadığını söyledi. Gross, eğer Fed önümüzdeki 12 ayda 1 veya 2 kez faiz artırırsa tahvillerin istikrarlı seyredeceğini düşünüyor. (BloombergHT)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)