BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak120 yıllık market kapandı!----

120 yıllık market kapandı!

120 yıllık market kapandı!
12 Nisan 2021 - 10:29 www.finansgundem.com

Hiçbir yerde bulunmayan ithal gıda ürünleri ve şaraplarıyla ülkenin en lüks marketi korona virüse yenik düştü.

1901 yılında zengin bir Rus tüccarı olan Grigory Eliseev tarafından açılan Eliseyev marketi, o zamanlar hiç bir yerde bulunmayan ithal gıda ürünleri ve şaraplarıyla Rusya’nın en lüks marketi olmuştu. Özellikle bulunduğu lokasyonu ve iç mimarisi ile müzeye benzeyen market, turistler tarafından da ziyaret edilen yerler arasındaydı.

PANDEMİYE YENİK DÜŞTÜ

Devrimden sonra da faaliyetlerine devam eden market resmi olarak Gastronom No. 1 olarak adlandırılsa da başkentliler için hep Eliseevsky marketi olarak kalan market pandemiye yenik düştü. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre KOÇ Holding ve Enka Holding, Rus tüketicisini hipermarket ve alışveriş merkezi (AVM) formatı ile tanıştıran ilk şirket olan Ramenka’yı 1997 yılında kurmuştu. Migros Türk T.A.Ş ile Enka İnşaat bu şirketi 1997’de eşit ortaklık temelinde kurdu.



Kuruluşundan bu yana hızla büyüyen Ramenka, alışveriş merkezi, hipermarket ve süpermarket olmak üzere toplam 54 mağazaya sahipti. Kısa sürede yaptığı 512 milyon dolara varan yatırımı ile Ramenka, sektördeki en büyük şirketler arasında yer alıyordu. Ancak öncek Koç grubu daha sonra da Enka bu hisselerini satarak sektörden çıktı.

Almanya'da iflas eden şirket sayısı arttı

 

Garanti Koza İnşaat iflas etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)