BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi12 milyon Amerikalı için kritik geri sayım----

12 milyon Amerikalı için kritik geri sayım

12 milyon Amerikalı için kritik geri sayım
21 Aralık 2020 - 15:43 www.finansgundem.com

26 Aralık tarihi itibariyle 12 milyon Amerikalının işsizlik yardımı kesilecek. ABD Kongresi acil önlem almazsa çoğunluğunu kısa süreli işlerde çalışanların oluşturduğu işsizler ordusu yiyecek ve nakit yardımlarını kaybedebilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Kongresi’nde Demokrat ve Cumhuriyetçi milletvekilleri arasındaki devam eden ikinci teşvik paketi görüşmeleri için zaman daralıyor. Ancak Kongre’den hangi karar çıkarsa çıksın 12 milyon Amerikalının işsizlik maaşı alamayacağı gerçeğini değiştirmiyor.

Söz konusu Amerikalılar kısa süreli işlerde çalışanları, bağımsız taşeron işçileri ve serbest çalışanları kapsıyor. Pandemi öncesinde bu iş alanlarında çalışanlar işsizlik maaşı almak için yeterli yetkinliğe sahi görülmüyordu ve salgın sürecinde destek amacıyla oluşturulan CARES yasası kapsamında bu süreçte işsiz kalan çalışanlara geçici bir süre işsizlik maaşı bağlandı.

CARES yasası kapsamında haftalık 600 dolar destek alan çalışanların bu desteği temmuz ayında sonlandırıldı. Söz konusu çalışanlar haftalık işsizlik başvurularına göre hesaplanan eyalet işsizlik yardımlarından da faydalanabiliyorlardı. Bu ödemeler için de son tarih 31 Aralık.

ABD’deki eyalet işgücü birimleri genellikle ödemelerini cumartesi günü gerçekleştiriyorlar. Marketwatch’un haberine göre söz konusu programdan yararlanan 7,3 milyon Amerikalı Noel’den bir gün önce 26 Aralık tarihinde son ödemelerini alacaklar.

Bir başka cephede ise 4,65 milyon Amerikalı aynı gün işsizlik yardımlarının sıfıra düştüğünü görecek. Söz konusu Amerikalılar kendi eyaletleri tarafından verilen işsiz geçirilen hafta sayısını bitirdikten sonra CARES yasasıyla birlikte 13 haftalık ek yardım alabilme imkanı kazanmıştı.

Kaliforniya eyaleti İstihdam Geliştirme Birimi, ABD Kongresi’nin ek önlem almaması halinde 26 Aralık tarihinde 3 milyon Kaliforniyalının yardımlarının kesileceği konusunda uyardı. E-posta, mesaj ve posta üzerinden yapılan uyarıda eyaletteki işsizlerin yiyecek ve nakit destek programlarından mahrum kalacağı bildirildi.

Century Vakfı’nın yakın zamanda paylaştığı rapora göre New York’ta 1,4 milyon kişinin 26 Aralık itibariyle işsizlik destekleri son bulacak.

İkinci teşvik paketinin içerisinde değerlendirilen ve Nisan ayında gönderilen teşvik paketine göre daha sınırlı da olsa görece daha hızlı ulaşması beklenen teşvik ödemelerinin aksine eyalet işgücü birimleri herhangi bir değişikliği uygulayabilmek için sistemlerini yeniden düzenlemek konusunda zamana ihtiyaç duyabiliyorlar.

Örnek vermek gerekirse ABD Başkanı Donald Trump Federal Acil Yönetim Dairesi’nin afet yardım fonu üzerinden çalışan Amerikalılara 300 dolarlık ek ödeme yaptığında söz konusu yardımların eyalet istihdam birimlerinden ulaşması ayları bulmuştu.

İşsizlik yardımı için hala umut var

Buna karşın eğer eski bir ABD Merkez Bankası Ekonomisti Claudia Sahm, ABD Kongresi’nin ikinci bir teşvik paketini geçirme yetkisi vermesi durumunda ABD Hazine Bakanlığı’nın düğmeye basmak zorunda kalacağını ve teşvik ödemelerinin yıl sonuna gelinmeden insanların banka hesaplarında olacağını öngörüyor.

İki partinin ortaklaşa sunduğu teşvik paketi teklifi 26 Aralık tarihinde sona eren işsizlik yardımlarının 16 hafta uzatılması isteniyor. Teklifte ayrıca işsiz Amerikalıların bu ayın sonundan itibaren 16 haftalık eyalet işsizlik yardımlarının üzerine ay sonundan itibaren haftada 300 dolarlık ek ödeme yapılması çağrısında da bulunuyor.

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell Cuma günü yaptığı açıklamada iki partili bir çerçevede anlaşılması için bir önceki güne göre daha iyimser olduğunu belirtmişti.

ABD'deki cezaevlerinde bin 700 mahkum Kovid-19 nedeniyle öldü

 

ABD Kongresi'nde 900 milyar dolarlık destek paketi için uzlaşma

 

Brexit mağdurlarını dijital bankalar kurtardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)