BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem12 hafta arayla aşılanmak antikoru artırıyor----

12 hafta arayla aşılanmak antikoru artırıyor

12 hafta arayla aşılanmak antikoru artırıyor
15 Mayıs 2021 - 19:58 www.finansgundem.com

İngiltere'de Birmingham Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada Pfizer/BioNtech aşısının iki dozunu 12 hafta arayla olan 80 yaş üstü kişilerin, 3 hafta arayla olanlara göre 3,5 kat daha fazla kovid-19 antikoru ürettiği tespit edildi.

İngiltere'de Birmingham Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmanın sonucunda göre, Pfizer/BioNtech aşısının iki dozunu 12 hafta arayla olan 80 yaş üstü kişiler, 3 hafta arayla olanlara göre 3,5 kat daha fazla kovid-19 antikoru üretiyor

Cuma günü yayımlanan araştırmada 80 yaş üstünde 175 kişiye 3 veya 12 hafta aralıklarla kovid-19 aşısı yapıldı. Daha uzun süre bekleyen hastaların vücutları, ikinci doz aşı sonrasında daha fazla antikor üretti.

Euronews'in haberine göre, araştırmacılar, 12 hafta aralıkla yapılan aşılamada kovid-19'a karşı bağışıklığın daha uzun süre devam edebileceği ihtimalinin bulunduğunu ancak bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini açıkladı.

İki doz arasında 12 hafta bekleme kararı, ilk defa zaruretten ortaya çıkmıştı. İngiltere, aşının sınırlı sayıda bulunduğu aralık ayında daha fazla kişiye ilk dozun ulaştırılabilmesi için iki doz arasındaki sürenin 12 haftaya çıkarılmasına izin vermişti.

ABD'de Kovid-19'dan can kaybı 585 bini aştı

 

Vakalardaki azalmanın tedbirlerle alakası yok

 

İngiltere'de dünya devi restoranlar kapılarını kapattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)