BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem12 dakikada sonuç veren kovid testi----

12 dakikada sonuç veren kovid testi

12 dakikada sonuç veren kovid testi
26 Ekim 2020 - 13:30 www.finansgundem.com

İngiltere'deki eczane zinciri Boots hızlı Kovid-19 antijen testini satışa sunmaya hazırlanıyor. Burundan alınan örneği 12 dakikada analiz eden test 120 Sterlin (yaklaşık 1.250 TL) fiyatla satışa sunulacak

İngiltere'nin Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) tarafından yürütülen ve ücretsiz şekilde halka sunulan Kovid-19 test hizmeti, ülkede ikinci dalganın başlamasıyla artan talebi karşılamakta zorlanıyor. Test ihtiyacını karşılamak için hareket geçen özel sektör bu yöndeki girişimlerine hız verdi.

LumiraDx devices tarafından üretilen ve Avrupa ile Amerika Birleşik Devletleri'nde 5 yüzden fazla hasta üzerinde denenen testin vakaların yüzde 97'sini tespit ettiği bildirildi.

Kovid-19 antijen proteinini tespit eden 12 dakikalık test, şu ana kadar deneme aşamasındaki en ucuz ve en hızlı sonuç veren testlerden biri. Deneme aşamasındaki bir diğer hızlı test ise ortalama 90 dakikada sonuç üretiyor.

Boots halihazırda uçuş öncesi test yaptırma zorunluluğu bulunan ülkelere seyahat edecek yolcular için on mağazasında 48 saat içinde test sonucu bildiren sistemle hizmet veriyor. Bu sistemi 50 mağazaya daha yayma planı bulunan şirket, 12 dakikalık testlerin de önümüzdeki haftalarda satışa sunulacağını belirtiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)