BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket Haberleri1.19 milyar dolarlık kredi aldı----

1.19 milyar dolarlık kredi aldı

1.19 milyar dolarlık kredi aldı
05 Ekim 2013 - 13:03 www.finansgundem.com

Yapı Kredi 1 milyar 190 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı

Yapı Kredi, UniCredit Bank AG, London Branch koordinatörlüğünde, 15 ülkeden 37 bankanın katılımıyla 1 milyar 190 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı.
İhracatın finansmanında kullanılacak 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi, 302.5 milyon dolar ve 657 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden temin edildi. Sendikasyon kredisinin toplam maliyeti Euribor/Libor + yüzde 0,75 olarak belirlendi. Yapı Kredi böylece, Eylül 2012’de sağladığı sendikasyon kredisini yüzde 100’ün üzerinde ve 60 baz puan daha düşük maliyetle yenileyerek, uluslararası piyasalarda Türkiye’ye ve kendisine duyulan güveni bir kez daha teyit etmiş oldu.

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, Yapı Kredi olarak fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesinde istikrarlı ve başarılı bir performans sergilediklerini kaydetti. Bu çeşitlendirmenin Yapı Kredi için temel stratejik önceliklerden biri olduğunu ifade eden Açıkalın, “Gerek global ekonomi, gerekse finans piyasaları açısından zor bir dönemden geçiyoruz. Likiditenin bol olduğu bir ortamdan normalleşmeye geçiş sürecinin tartışıldığı bu sıkıntılı zamanda bankamızın yüzde 100’ün üzerinde ve daha düşük maliyet ile yenilemiş olduğu kredide, Türkiye’nin olumlu ekonomik performansının payı elbette çok büyük. Bunun yanı sıra Yapı Kredi olarak sergilediğimiz yüksek performans, güçlü mali duruş ve geniş muhabir ilişkileri ağı da bu başarıda büyük rol oynamıştır. Bundan böyle müşterilerimize daha güçlü bir şekilde destek vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)