BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1100 şüpheli TIR geçmiş!----

1100 şüpheli TIR geçmiş!

1100 şüpheli TIR geçmiş!
03 Şubat 2014 - 09:43 www.finansgundem.com

Habur Sınır Kapısı’ndan bir gün içerisinde 1100 TIR’ın Irak’tan Türkiye’ye giriş yaptığı iddia edildi

Şırnak'ın Silopi İlçesi’nde bulunan Habur Sınır Kapısı’ndan 1100 TIR’ın 14 saniyede Irak’tan Türkiye’ye giriş yaptığı iddiasıyla 2 memur hakkında soruşturma başlatıldı. Savcıları harekete geçiren olay bir ihbar mektubuyla ortaya çıktı.

Habertürk'ün haberine göre, Habur Gümrük Kapısı’nda görevli olduğu anlaşılan ihbarcı, mektubunda eylül ayında bir gün içerisinde 1100 TIR’ın gümrük kapısında hiç kontrol edilmeden Türkiye’ye giriş yaptığını öne sürdü. Mektuptaki iddiaya göre TIR’lar konvoy halinde 14 saniyede bir Türkiye’ye giriş yaptı. İhbar mektubuna göre olay günü kontrollerin yapıldığı bölge dışında görevlendirilen gümrük muayene memurları A.U.A. ve Y.A. kendilerinde bulunan sistem şifreleriyle TIR’ları kontrolleri yapılmış gibi onay vererek, Türkiye’ye soktu.

‘30 DAKİKA SÜRÜYOR’

Mektupta şu iddialar yer aldı: “TIR’ların gümrük sahasına girişi ve çıkışı arasında 14 saniye var. Bu TIR’ların hiçbirine mazot cezası dahi kesilmedi. Normal şartlarda Habur’da ülkeye giren TIR’ların yüzde 80’ine (limit fazlası yakıt getirdikleri için) mazot cezası uygulanıyor. Fakat bu TIR’lara mazot cezası uygulanmadı. TIR’ların kontrolü için ortalama 30 dakika gerekirken, bu TIR’lar 14 saniyede Türkiye’ye giriş yaptı.”

‘966’SININ KAYITLARI ŞÜPHELİ’

İddialar üzerine Şırnak Valiliği de harekete geçti. Olayla ilgili ön inceleme yapıldıktan sonra iddiaların ciddi olduğunu gösteren kayıtlara ulaşıldı. Bu kayıtlarda 1100 adet TIR’tan 966’sının giriş kayıtları şüpheli bulundu. Ayrıca 963 adet TIR’a “Limit fazlası yakıt cezası” kesilmediği, bunun tesadüf olamayacağı belirtildi. Şırnak Valisi Vali Hasan İpek, olayla ilgili hazırlanan ön inceleme raporundaki bilgilere dayanarak 2 memur hakkında soruşturma izni verdi ve dosyayı Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. 2 memur hakkında “Görevi Kötüye Kullanmak” suçundan açılan soruşturma sürerken, Türkiye’ye giriş yapan TIR’lara dair kayıtlar inceleniyor. Gümrük Müdürlüğü de bünyesinde idari soruşturma açtı. Soruşturma sonunda 2 memura kınama cezası verildi.

‘Neye imza attığımı bilmiyorum’

Suçlanan gümrük memuru Y.A. şunları söyledi: “O yoğunlukta neye imza attığımı bilmiyorum ki. Ben mağdur oldum. Avukat tutacak param bile yok.

‘Kendimi mahkemede savunurum’

Hakkında soruşturma açılan gümrük memuru A.Ü.A., şunları söyledi: “Soruşturma kararı bize bildirildi. İdari soruşturmada ifade verdik. Konu yargıya taşındı. Kendimi mahkemede savunurum. Ne olmuş? Kimseye bir şey söylemek istemiyorum.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)