BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem110 FETÖ'cü işten atıldı----

110 FETÖ'cü işten atıldı

110 FETÖ'cü işten atıldı
15 Ekim 2017 - 09:17 www.finansgundem.com

HAVELSAN'da kümelenen FETÖ'cülerin işlerine son verildi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Türkiye'nin en stratejik kurumlarında yapılanan FETÖ mensuplarını temizleme operasyonu sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın bir kuruluşu olan HAVELSAN, dünya çapında bilişim ve savunma piyasasında hizmet veriyor. Global sistemler ve yazılım şirketi olan HAVELSAN, Komuta Kontrol, Simülasyon, Eğitim Sistemleri ve Yönetim Bilgi Sistemleri alanlarında temel yetkinlikleri geliştiriyor. Çoğunluğu yazılım mühendisi yaklaşık bin 400 kişinin çalıştığı HAVELSAN'da, Devlet Denetleme Kurulu, MİT ve Emniyet birimleri, tüm personelin FETÖ ve diğer örgütleriyle iltisak bağına ilişkin kapsamlı araştırma yaptı.

FETÖ İLTİSAKI TESPİT EDİLDİ

FETÖ ile iltisakı olan, geçmişte FETÖ'nün şirketi Sürat Bilişim'de görev yapan 110 mühendis tespit edildi. FETÖ iltisakı kesinleşen kişilerin iş sözleşmeleri sona erdirildi. Dünya çapında bilişim ve savunma sanayi yazılımları hazırlayan HAVELSAN'da sözleşmesi sona erdirilen mühendislerin, siber güvenlik, gemi komuta kontrol entegrasyonu gibi stratejik projelerde görev yaptıkları öğrenildi.

ÖNEMLİ PROJELER HAVELSAN'DA

HAVELSAN; 2002 yılında Güney Kore ile CN-235 Seviye D Uçuş Simülatörü sözleşmesi imzalayarak ilk ihracatını gerçekleştirdi. 2004 yılında Gemi Entegre Savaş Yönetimi Sistemi entegrasyon işini üstlendi. Askeri sistemlerin yanı sıra 2001'de Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ve Tapu Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) Projeleri de HAVELSAN'da hazırlandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.Göy15 Ekim 2017 12:29

    FETÖ SADECE ÜLKEMİZDE ÖRGÜTLENMEMİŞ ÜLKELERİN ÇOĞUNDA ÖRGÜTLEMİŞ ÜLKELERİN KURUMLARINDA/ŞİRKETLERİNDE YAPILAN BULUŞLARI ÜRETİM/SATIŞ BİLGİLERİNİ ABD DEVLETİNE AKTARMIŞLAR ülkelerin yönetimine/ordularına/yargılarına kendi adamlarını/yandaşlarını getirmişler FETÖ YÖNETİCİLERİ ABD ADINA CASUSLUKTAN DA YARGILANMALILAR Casusluktan suçlanmıyorlar/yargılanmıyorlar NEDEN ?

  • Soru15 Ekim 2017 09:57

    Nasıl ödeyeceksiniz o kadar masum adamın hakkını Allah katında? İspatlanan bir suçları mı varmış? Yalandan iddia, başka elde bişey yok. Ama ahiret var.