BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa11 milyon emeklinin promosyonu onaya kaldı----

11 milyon emeklinin promosyonu onaya kaldı

11 milyon emeklinin promosyonu onaya kaldı
11 Temmuz 2016 - 07:48 www.finansgundem.com

11 milyon emekliye banka promosyonu için çalışma tamamlandı, şimdi de Başbakan’ın masasına geliyor. Promosyon maaşa göre olacak, parayı hemen çekmemek de tutarı artıracak

Emeklilerin heyecanla beklediği promosyon hayata geçiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bankaların emeklilere promosyon ödemesi için yürüttüğü çalışma tamamlandı. Çalışma kapsamında sistemin çerçevesi oluşturuldu, kurallar belirlendi, tutar konusunda da ilk teklifler alındı. Hazırlanan çalışma, Başbakan Binali Yıldırım'a sunulacak.

TUTAR NETLEŞMEDİ
Başbakan'ın onayının ardından, bankaların son teklifleri alınacak, ardından da promosyon hayata geçecek. Emeklilere ödenecek promosyonun tutarı netleşmedi, ancak detaylar belli oldu.

YENİ EMEKLİLER GÖZDE
Çalışmaya göre; bankalar, emekli aylığının tutarına ve sistemde kalma süresine göre promosyon ödemesi yapacak. Bütün emekliler için '500 liranın altı, 500-bin lira arası, bin-2 bin lira arası ve 2 bin lira üstü' olmak üzere kademelendirme yapıldı. Bu kademelere göre ödenecek tutarlar değişecek. Maaşı yüksek olan emekli daha fazla promosyon alacak. Bankada ücretini daha fazla tutanlar da diğerlerine göre avantajlı olacak... Bakanlık; promosyon görüşmelerini kamu bankaları, katılım bankaları, özel bankalar ve PTT ile yürüttü. Edinilen bilgiye göre; özel bankalar promosyonda daha atak çıktı. Bankalar özellikle yeni emeklileri gözüne kestirdi. Pazarlıklarda özel bankalar yeni emeklilere 3 yıllığına 500 lira vermeyi teklif etti. Yetkililer, bu tutarın bir sonraki aşamada 650- 700 liraya çıkabileceğini belirtiyor. Önerilen 500 lira asgari tutar olacak, aylık dilimlerine göre yukarı çıkarılabilecek.

KAYNAK: TAKVİM

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kerim abdulcabbar11 Temmuz 2016 20:38

    3 senede vereceğiniz 500 lirayı alin cebinize sokun senede olsa neyse.bir senedir bunun davulunu çalıyorsunuz.

  • can11 Temmuz 2016 09:29

    HELAL OLSUN ÇALIŞMA BAKANI SÜLEYMAN SOYLU BİR AN ÖNCE EMEKLİ ÖLÜYOR PROMASYONU HALLET SEN HALKIN ADAMISIN