BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis11 milyar dolarlık akşam yemeği----

11 milyar dolarlık akşam yemeği

11 milyar dolarlık akşam yemeği
12 Nisan 2022 - 18:02 www.finansgundem.com

Berkshire Hathaway’in sigorta firması Alleghany’nin hisselerini satın alma süreci Warren Buffett ile Joseph Brandon arasında geçen New York’taki bir akşam yemeğiyle başladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffet ve sigorta firması Alleghany’nin CEO’su Joseph Brandon arasında geçen New York’taki bir akşam yemeği Berkshire Hathaway’in yılın en büyük yatırımlarından birini gerçekleştirmesi sürecinin başlangıcı oldu.

Bloomberg International’ın haberine göre, Alleghany CEO’su 7 Mart tarihinde New York şehrinde Buffett’la bir araya geldiğini açıkladı. Brandon ‘gündelik konuşmaların’ ardından Buffett’ın hisse başına 850 dolardan hisseleri satın almayı teklif ettiğini söyledi. Habere göre ikili arasındaki bu konuşma 11,6 milyar dolarlık anlaşmanın ilk adımını oluşturuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, söz konusu anlaşma Berkshire ve milyarder CEO'su Buffett için son yılların en büyük satın alımlarından biri niteliğinde. Buffett son dönemlerde satın alımlarını hızlandırdı. Omaha Kâhini olarak da bilinen 91 yaşındaki efsane yatırımcı yıl boyunca petrol şirketi Occidental Petroleum’daki hisselerini yoğunlaştırdı ve teknoloji şirketi HP’de yeni bir yatırım başlattı.

Habere göre akşam yemeği boyunca Buffett, fiyatın mali danışman için ücret içermeyeceği konusunda ısrar etti. Bu beklenmedik hareket, 848,02 dolar gibi garip bir sözleme fiyatı ile sonuçlandı. Alleghany’ye danışmanlık yapan Goldman Sachs’ın ücreti sigorta şirketinin hissedarlarının kendi cebinden çıkacak.

Anlaşmanın gerçekleşmesi için Alleghany’nin müzakerecilerinin geri püskürtülmesi de gerekti. Alleghany Yönetim Kurulu Başkanı Jefferson Kirby Omaha’da gerçekleştirilen bir toplantıda teklifi artırmasını veya mali danışman ücreti için kesintinin kaldırılmasını talep etti. Kirby ayrıca Buffett’a kazançlı ancak çoğu zaman ulaşılması zor bir teklif için de yaklaştı. Yönetim kurulu başkanı Berkshire’ın hisselerini satın alım teklifi içerisinde bulundurmayı önerdi. Ancak Buffett daha önceki satın alım işlemlerinde Berkshire hisselerini kullanmaktan duyduğu rahatsızlığı anlatarak sıkı durdu.

Mali raporlara göre Goldman Sachs Alleghany’nin satılması için belirlenen süre içerisinde (go-shop dönemi) stratejik teklif sunan 23 potansiyel alıcıyla ve 8 mali sponsorla iletişime geçti. Go-shop dönemi 14 Nisan'da New York saatiyle saat 23:59’da son buluyor.

Warren Buffet’tan sigorta sektörüne dev yatırım

 

Buffett’tan 4 milyar dolarlık teknoloji yatırımı

 

Milyarder yatırımcıdan Buffett’a: ‘Omahalı sosyopat dede’

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)