BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaRöportajlar102 yıllığına kiraladı!----

102 yıllığına kiraladı!

102 yıllığına kiraladı!
30 Eylül 2013 - 07:35 www.finansgundem.com

Tepebaşı’ndaki eski Amerikan Konsolosluğu binasında hummalı bir restorasyon faaliyeti var

İstanbul eğlence hayatında statüleri etkileyecek, sosyal hayatta kartları yeniden dağıtacak bir kulüp açılıyor. Milliyet'ten Songül Hatısaru'nun haberine göre, özellikle moda, sanat, medya ve reklam dünyasında adını duyurmayı başarmış yalnızca seçili kişilerin üye olabildiği, Soho House İstanbul’a geliyor. Tepebaşı’nda eski Amerikan Konsolosluğu olarak hizmet veren Palazzo Corpi binası önümüzdeki yıldan itibaren Soho House konseptiyle otel, restoran ve kulüp olarak hizmet verecek.
Konsolosluk binasını 51+51 yıllığına kiralayan ve restorasyon çalışmalarını başlatan Serdar Bilgili konsolosluğun yanındaki araziye ek bir bina daha yaptırıyor. Toplam 5 bin dönüm üzerine oturacak Soho House, ‘özel üyelik’ sistemiyle çalışacak. Soho House uluslararası eğlence piyasasının en bohem mekanlarının başında geliyor. New York, Londra, Miami, Los Angeles, Berlin’de şubeleri bulunan kulübe üye olmak jet-set dünyasında prestij meselesi...
Soho’yla İstanbul’un tanışacağı ilkleri Birleşmiş Milletler 68. Dönem Genel Kurul toplantıları için gittiğim New York’ta tesadüfen öğrendim. Serdar Bilgili, otelin gayrimenkul yatırımcısı olduğunu, işletmenin küresel Soho organizasyonu tarafından yapılacağını üstüne basarak vurguladığı için onunla sohbetimiz daha çok Soho İstanbul’un yatırım boyutuyla sınırlı kaldı.
Otel işletmecileri kuyruğa girdi
Serdar Bey, ne kadarlık bir yatırım bu?
80 milyon euro...
Bu paraya Boğaz şeridinde de otel yapabilirdiniz...
Ama biz burayı istedik. Soho’yu istedik. Bina, ambiyans onların konseptine çok uygun. Birçok otel işletmecisi geldi, konuşmak istedi. Görüşmedik dahi, Soho’da kararlıydık...
80 milyon euro’luk bir yatırımın geri dönüşünün ne kadarlık bir süre almasını bekliyorsunuz?
Konsolosluk binası ve etrafındaki iki binanın restorasyonu sürüyor. Yap-işlet-devret modeliyle 51+51 yıllığına kiraladık.
İşletmeyi Soho House yapacak. 10 - 12 yıl arasında geri dönüşümü bekliyoruz.
100 odalı otel, spa, restoran ve bar...
Böyle zor bir konsepti neden seçtiniz? Bu paraya çok daha rahat bir konsepte imza atabilirdiniz...
Konsepti çok beğeniyoruz. Seçmemizin diğer bir nedeni çok güçlü bir yiyecek içecek konsepti barındırması...
Kaç odalı oteliniz?
100 oda... Kulüp, restoranı, barı, sineması, kütüphanesi, havuzu, spa’sı var...
New York Soho’da 60 bin kişi sırada
Kaç metrekare?
5 bin metrekare. Var olan iki büyük binaya ek olarak bir bina daha yapılıyor...
New York’ta, 50 - 60 bin kişi kulübe üye olmak için sırada bekliyormuş. Üyelik sistemi sizi zorlamayacak mı? Telefonlarınız susmayacaktır herhalde.
Sistemi ve otelin konseptiyle ilgili konuşmak istemiyorum. Çünkü işletme ve üyelikle hiçbir ilgimiz olmayacak. Biz sadece gayrimenkul yatırımcısıyız, Soho bizim adımıza işletecek. Üyeliklere, tüm şubelerinde olduğu gibi kurulacak üyelik komitesi karar verecek. Üyeliklere dahlimin olmayacağını imzaladığımız kontrata dahi koyduk. Onların konsepti bu. Otelin mantığı zaten üyelerine bu konforu yaşatmak üzerine kurulu. Bu kayda bağlanmış bir konu yani aramızda.
2014 sonunda hizmete girecek
Türkler Instagram’ı, Twitter’ı en çok kullanan ülkelerin başında geliyor. Üye içeride fotoğraf çekerse ne olacak?
Odalar hariç fotoğraf çekmek yasak. Çekenin üyeliği anında iptal oluyor.
Ne zaman açacaksınız?
2014 sonuna yetişmiş olacak...
Önce iki kefil gerek!
İlk olarak Londra’da kurulan Soho House, dünyanın pek çok ülkesinde açtığı kulüp evleriyle üyelerine gizlilik ve konfor vaadiyle hizmet veriyor. Soho House’larda odalar hariç fotoğraf çekimi yapılamıyor. Tam bir mahremiyet var. Üye seçiminde çok titizlik gösteriyorlar. Adayların başvuru sürecine dahil olabilmesi için en az iki Soho House üyesi tarafından tavsiye edilmesi gerekiyor. Başvurular, her üç ayda bir toplanan üyelik komitesi tarafından değerlendiriliyor. Bu kadarla kalmıyor tabii. Komite, üyeliğinizi her üç ayda bir gözden geçiriyor. Özel hayatınız yakından takip ediliyor. Herhangi bir skandal, polemik veya suça karıştıysanız size anında “Bye bye” diyorlar... Üye gizliliğine çok önem veren Soho House’un bilinen bazı üyeleri arasında Nicole Kidman, Geri Halliwell, Candace Bushnell, Naomi Watts, Liev Schreiber, David ve Victoria Beckham var.
Amerikan Senato’su onayladı
Tepebaşı’ndaki Tarihi Amerikan Konsolosluğu binası, 2001’deki İkiz Kule saldırılarının ardından güvenlik gerekçesiyle İstinye’ye taşınmış, konsolosluk binası boş kalmıştı. 2009’da, Beyoğlu Öğretmenevi’nin bitişiğinde yer alan ABD Konsolosluğu’nun otel olarak işletilmesi kararı ABD Büyükelçiliği tarafından Beyaz Saray’a soruldu. Amerikan Senatosu’nun öneriyi onaylamasıyla proje hemen başlatıldı. 1873’de inşa edilen Amerikan Konsolosluğu Palazzi Corpi ve etrafındaki iki binanın restorasyonu büyük bir gizlilik içerisinde sürdürülüyor.
Soho Group, konsolosluğun içini tipik bir Soho House görüntüsünde, modernliği antika ile tamamlayarak ve binanın tavanlarında mitolojik figürler kullanarak dekore ettiriyor.
Soho House, 2014 yılının sonuna kadar Toronto, Şikago, İstanbul ve Barselona’da dört yeni üye evi açmaya hazırlanıyor. Bunlar arasında merakla bekleneni ise şimdiye kadar açılmış en büyük üye evi unvanı almaya hazırlanan Soho House İstanbul.
Çatı katı havuz
Önümüzdeki yıl açılacak otel ve kulüp olarak hizmet verecek binanın restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kulüp evinin 100 yatak odası, sinema, üyeler için ortak sosyalleşme alanları, çatı katı havuz kompleksi, bar ve restorandan oluşması bekleniyor.
Yeni açılacak evlerin Soho House’a has ambiyansını korumaları ve dünyanın farklı köşelerinde dahi olsalar üyelerine evlerindeymiş hissi uyandırmaları amaçlanıyor. Her yeni evin Soho House’un klasikleşmiş görüntüsünü yansıtması yanında açıldıkları şehirlerin tarihi ve yerel dokusunu da taşımaları isteniyor. Eski Amerikan konsolosluğu binası tam da aradıkları türden bir bina... Grubun böyle bir büyümeyi uzun zamandır planladığını dile getiren Soho House’un kurucusu Nick Jones dış basına verdiği demeçte, İstanbul şubesinin açılmasından büyük bir heyecan duyduğunu ve sınırlarını genişletmenin tüm üyeleri adına önemli bir adım olduğunu söyledi.
Sex and the City kulübü konu yaptı
Soho House’lar üyelik sisteminin katılığıyla modanın trend belirleyici dizisi Sex and the City dizisine de konu olmuştu. Altıncı sezonun “Boy Interrupted” başlıklı bölümünde dizinin dört ana kadın karakterinden Samantha Jones, Soho House New York’a çalıntı bir üyelik kartı kullanarak girmeye çalışmıştı. Samantha spa keyfi yaparken durum anlaşılmış, otelden kovulmuştu. İçinde güzellik salonundan ısıtmalı havuza kadar konaklayanların aklına gelebilecek her türlü konforu sağlayan ünitelerin bulunduğu Soho House’lar özellikle üyelerinin düzenlediği dünyaca tanınmış pek çok ünlüyü bir araya getiren partilere ev sahipliği yapmasıyla da tanınıyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)