BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin1000 girişimci Ş.Urfalı kadına kredi----

1000 girişimci Ş.Urfalı kadına kredi

1000 girişimci Ş.Urfalı kadına kredi
23 Ekim 2013 - 09:11 www.finansgundem.com

Şanlıurfa Belediyesi tarafından sağlanan kredilerin teslimi için Şair Nabi Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi

Şanlıurfa Belediyesi tarafından sağlanan kredilerin teslimi için Şair Nabi Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile belediye birim amirlerinin katıldığı törende 100 kadına daha kredi verildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Fakıbaba, mikro krediden faydalananların sayısının bin 700'e ulaştığını belirterek, Şanlıurfa'nın adını, kadınlarla Türkiye'ye damga vuracağız. Güneydoğulu ve Urfalı kadınların neler yapabileceğini artık Türkiye'ye anlatma zamanı geldi. Başkalarının bir yemekte harcadığı parayla bizim kadınlarımızın bu parayla neler yaptıklarını, aileye ve çocuklarına nasıl katkı sağladıklarını anlatacağız. Bizim mikro kredide hedefimiz çok büyüktür. Bu bin 700 kişi benim ailemdir. İlk danışacağım ve müracaat edeceğim kişiler sizlersiniz. Hayatlarında Urfa dışında başka bir ili görmeyen bu kadınlarımız Türkiye'nin beli başlı şehirlerini gezme imkanının buldu. Erkeklerden daha fazla para kazanacağınızı inanıyorum. Bizler hep yanınızda olacağımızı bir kez daha burada belirtmek istiyorum dedi.
Kredi dağıtım törenine katılan kadınlardan 4 çocuk annesi Birgül Kuzu, Eşim işsiz kalınca çok zor günler geçirdik. Komşularımdan cesaret alarak, mikro krediden bin liralık destek aldım. Mahallede küçük bir bakkal dükkanı açtım ve borçlarımızı ödeyince işleri büyütüp, bir market açmayı düşünüyorum dedi. Yılın 6 ayı tarlalarda ırgatlık yaparak geçimini sağlayan Adile Çiftçi ise, mikro kredi sayesinde çiçekçi dükkanı açarak iş kadını oldu.
Yapılan konuşma sonrası 100 kadına 1000 liralık kredileri dağıtıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)