BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa100 bin kuyumcu birleşiyor----

100 bin kuyumcu birleşiyor

100 bin kuyumcu birleşiyor
13 Mayıs 2013 - 14:26 www.finansgundem.com

Türkiye genelinde bölge birlikleri ve federasyon kurma kararı alan kuyumcular tek çatı altında toplanacak

Kuyumcular, altın satışı yapan bankalara karşı birleşme kararı aldı. Türkiye genelinde bölgebirlikleri ve federasyon kurma kararı alankuyumcular tek çatı altında toplanacak. Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ferda Erdem, bankaların altın alım satımına karşı kuyumcuesnafının tüm Türkiye genelinde bölge birlikleri ve federasyon kurma kararı aldığını açıkladı.
'TÜKETİCİYE ZARAR VERİYOR'
Erdem, sektörde birçok sorun yaşanırken bir de bankaların altın alım satımına başlamasının hem esnafa, hem de tüketiciye zarar verdiğini söyledi. Bankaların altın alım satımı sorununa ilişkin Türkiye'deki kuyumcu odaları olarak Türkiye Bankalar Birliği ile bir araya gelmek istediklerini belirten Erdem, bankaların ise görüşmeye yanaşmadığını belirtti.
100 BİN KUYUMCU TEK ÇATIDA
Bunun üzerine aralarında karar aldıklarını belirten Ferda Erdem, "Türkiye'de kuyumcular odası sayısı 50'yi geçmediği için konfederasyon bünyesinde federasyonoluşturamıyoruz. O nedenle il il dernekler kurulması, bu derneklerin bağlı olduğu bölge birlikleri oluşturulması ve Türkiye genelindeki tümkuyumcu esnafının tek çatı altında toplanabileceği bir federasyon kurulması yönünde çalışma başlatıldı. İlk toplantımızı 25 Mayıs'ta İzmir'de yapacağız. Yaklaşık 100 bin kuyumcu esnafını bu çatı altına toplayacağız" diye konuştu.
Kuyumcu esnafı olarak ayakkabıcı, terzi gibi diğer esnafla aynı kanunlara tabi olduklarını belirten Erdem, "Aslında sorunlarımız ve faaliyet alanlarımız farklı. Örneğin cumartesi pazar günleri 7 bin lira üzerinde bir satış yapamıyoruz, çünkü paranın banka üzerinden geçmesi gerekiyor" dedi.
'BANKAYI TERCİH EDEN ZARARDA'
Altın alışverişinde bankayı tercih eden tüketicinin inanılmaz zarar ettiğini kaydeden Ferda Erdem, "Hurdayı bize göre çok daha aşağı alıyorlar. Kiri 1 gramsa 1.5 gram yazıyorlar. Altın alım satımında bankaların karlılık oranı yüksek, kuyumcularda ise bu oran çok daha düşük. Ayrıca bankada altını olan kişi geri almak istediğinde bunu altın olarak alamıyor, parasını veriyorlar. Bu nedenle birçok vatandaşımız mağdur oldu. Tüm bu sorunlarımıza hükümetten yasal düzenleme istiyoruz" diye konuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)