BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis10 yıl görevde kaldı başaramadan gitti----

10 yıl görevde kaldı başaramadan gitti

10 yıl görevde kaldı başaramadan gitti
29 Mart 2021 - 07:40 www.finansgundem.com

Türk bankacılık sektörünün son 10 yılında ismi sıkça anılan Hüseyin Aydın, göreve geldiği gün koyduğu hedefi gerçekleştiremeden gitti.

FINANSGUNDEM.COM

Çiftçi başta olmak üzere kitlesel fonlama amacıyla kurulan Ziraat Bankası’nın son 10 yılına damga vuran Hüseyin Aydın en önemli hedefini gerçekleştirmeden gitti! 

1959 Artvin Borçka doğumlu Hüseyin Aydın, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi mezunu. Meslek hayatına ilk olarak Ziraat Bankası'nda müfettiş yardımcısı olarak başlayan Aydın, daire başkanlığı, Duisburg / Almanya Temsilciliği ve şube müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2005 yılında Halkbank Genel Müdürlüğü’ne getirilen Aydın, 2011 yılına kadar bu görevde kaldıktan sonra 15 Temmuz 2011'de Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’ne atandı.

FİNANSAL GRUBA DÖNÜŞTÜRECEKTİ

Aydın göreve gelir gelmez, Ziraat Bankası’nı bir holding benzeri finansal gruba çevirip halka az etmeyi planladığını açıklamıştı.

Hüseyin Aydın 2014 yılı başında yaptığı açıklamada, “Ziraat Bankası bu ülkenin çok değerli bir aktifi. Biz şu an itibariyle halka arza hazırız” demişti. Hüseyin Aydın göreve geldiği günden bu yana en büyük hedeflerinin halka arz olduğunu açıkladı ancak, bu hedefi gerçekleştiremeden gitti!

Ziraat Bankası'nın yeni genel müdürü belli oldu!

Hüseyin Aydın’ın aldığı ücretlerin toplamı ne kadar?

Ziraat ATM’si, Hüseyin Aydın’ın Yeri… Tesadüfün böylesi!

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hımmm13 Nisan 2021 22:32

    Batık futbol klüpleri ve Turkcell'e aktarılan milyarlar. Çiftçi başvuru yaptığında 1-3 oranda teminat ister.Yapılacak işin parasını hesapta görmek ister. Krediyi olurda almayı başarırsanız, hak ediş usülü verir.  Acaba batık futbol kulüpleri ve turkcell aldığı krediler karşılığında 3 kat teminat verebildi mi?

  • MD..Edep..Edep..05 Nisan 2021 21:34

    Ne hedefmiş hemşerim asli görevi çitçiyi desteklemek için kurulan bir banka ciddi ciddi kar ediyor ve de bir Allahın kulu da sormuyor; senin görevin diğer bankalarla yarışmak mı, yüksek kar etmek mi yoksa bu ülkede zıraatin gelişmesi için faaliyet göstermek mi?  Kardeşim nerdeyse simitciyi de alacaktı da bereket  Allah kurtardı.. Selam ve esenlik muhsinlere olsun..

  • Mehmet 29 Mart 2021 19:02

    Belli nicki ile yazan arkadaşımız. Uzaktan yorum yapmak kolay. Bildiğiniz bilmediğiniz herkesi kötülersiniz hep. İşini hakkıyla yapanı da alkışlamayı öğrenin artık. Ön yargılara son verin. Nokta

  • Belli29 Mart 2021 22:07

    Konunun şahıs isimleri ile yada kişinin işinde uzman olup olmaması ile ilgisi yok..Kamuda çalışıp birden fazla yerden maaş alan her kimse bu bence etik değil, eleştiri bunadır, şahsa değildir. Keşke teklif geldiğinde istifa edip hangi görevde çalışacaksa bir işte çalışsalar. Fakat tabii teklifte siyaseten oluyor, siyasilerde bu tür kararlarının karşılığını, doğru olup olmadığını, vatandaş nezdinde kabul görüp görmediğini sandıkta görecektir. Bu ülkede yetişmiş, kaliteli bir sürü bankacı, finansçı, ekonomist var, bunlara da fırsat verilmeli, alan açılmalı.

  • Mehmet 29 Mart 2021 21:16

    Elbette isimlerin önemi yoktur. Ama burada sizin eleştiriniz şahsa olmamalı. Bir kişi işinde başarılı ise ve yöneticiler tarafından da bu takdir ediliyorsa neden başka bir yerde de görev almasın. Başarılı bir insana böyle teklifler gelirse neden reddetsin.

  • Belli29 Mart 2021 19:30

    Konuyu iyi anlayalım karıştırmayalım, isimler önemli değil, burada a yada b şahsı mevzu bahis değil, adı ne olursa olsun bir kişinin KAMUda 4-5 yerde görevli olup maaş alması hoş bir görüntü değil, eleştirilen yön bu, sap ve samanı ayıralım. Kişi işini çok iyi de yapabilir, ki ondan istenende budur artı bir şey değil yani bunun için maaş alıyor, aksi zaten sıkıntı..Fakat bir kişi ayrı ayrı 3-5 yerden sanki başka insan yokmuş gibi kamuda maaş alıyorsa o hoş olmaz ve eleştirilir, yoksa mevzu şahıslar değil, bunu iyi anlayalım, konu sapmasın.

  • Selda 29 Mart 2021 17:10

    Hüseyin bey Ziraati zaten finansal gruba çevirdi Ziraat Finans Grubu olarak. Halka arz meselesi ise hükümetin yani Varlık Fonunun takdirinde olan birşeydir.

  • Serkan bilgili 29 Mart 2021 17:07

    2010 da bankacılık nerede idi şimdi nerede ? Bu soruyu sorun önce kendinize. Çok büyük katkıları oldu. Hüseyin bey işini bilirdi. Yönetirdi. Yolu açık olsun. Allah razı olsun...

  • Belli29 Mart 2021 18:10

    İşini bildiği belli, zaten o işi yapsın diye maaş alıyorlar, maaş alıp bide otursaydı bari..adamcağız ziraat harici de her yere yetişmiş, dediğiniz gibi bayağı işini biliyormuş, kaç yerde çalışıyormuş, vatan minnettar kalacak. O gidince eski ekibi üzülmüştür, yeni Gn md ile yeni bir ekip gelir muhtemelen.

  • Salih Civan 29 Mart 2021 16:37

    Sayın Aydın bankacılık camiasının abisidir. Kendisinin bilgi ve tecrübeleriyle sektöre katkısı çok olmuştur. Kendisini yeni görevlerde de görmek isteriz

  • Hayrettin Durgut 29 Mart 2021 16:29

    Hüseyin Bey başarılı idi. Banka sistemini nerden nereye getirdi. GÖREMEYENLER, NANKör olanlar utansın.

  • metin29 Mart 2021 16:25

    Hüseyin Aydın Ziraat Bankası' nı nereden nereye getirdi.. Banka özel bankalarla yarışır hale geldi. Bence Zİraat ona çok şey borçlu.. 

  • GB29 Mart 2021 13:52

    TÜRKİYEMİZDE O KADAR  ÇOK BAŞARILI GENÇLERİMİZ İŞ BULAMAZKEN BÖYLE MAYASILI KİSİLER 3.4 GÖREV ALIYOR TÜRKİYEYİ BATIRYORLAR ALLAH BUNLARI BU ŞEKİLDE KULLANNLARI BİLDİGİ GİBİ YAPSIN ONLARADA YEMEK NASIP OLMASN MAYASILDAN RAHAT EDEMEDEN ÇATLASINLAR

  • erdem29 Mart 2021 13:05

    malesef ülkemizde tüm siyasetin hastalığı bu (yakın çevrendekileri çoklu görevler ve refah payları ile beslemek); rektörlerin döner sermayesi oluşturduğu üniversitelerin çoğunda en az iki-üç maaşlı olması da dahil... faiz haramdır, ama bu kul jhakkına girdiği için haram+haram+ dır, duyan gören vicdanı olan müslüman beri gelsin, ama sorarsanız mübareklerin hepsi sadece kendilerinin daha fazlasını hakkettiğini savunur, işte bu aç gözlük bizi birbimize de düşürür, bitirir de... vesselam.

  • seyit29 Mart 2021 12:39

    artık sadece gürcü, laz diye atamaktan vazgeçilsin; onlar gibi çoğunu cebinden çıkaracak katlayacak dava gönül insanı, başarılı kimseler sanki yokmuş gibi... dar çevreden değil, halka geniş tutulmalı... artık çok görülüyor, sırıtıyor... aksi halde hata ve başarısızlık..., telafi etmek istendiğinde ise kimseyi bulamazsın.

  • yüzü gülüyor29 Mart 2021 12:32

    Sanıyorum 4 yerde üst düzey görevi varmış, yani 4 adet maaş alıyormuş, Ziraat GN Md, TBB başkanı, Varlık fonu yön kurulu üyesi ve Türkcell yönetim kurulu üyesi..Herhalde 2 sini bıraktı 2 si duruyor, ne diyelim demekki üst düzey meziyetleri var ki her yeri kurtarmaya koşmuş, yüzleri gülüyor inş sıradan banka çalışanlarının da yüzleri gülüyordur.

  • sefa29 Mart 2021 11:53

    Hüseyin bey çok başarılı bir bürokrattı. Bankacılık sektörüne çok katkıları olmuştur. Allah yolunu açık etsin

  • Mustafa29 Mart 2021 09:14

    Adam götürmüş götüreceğini sen hala en önemli hedeften bahsediyorsun

  • basri29 Mart 2021 08:17

    nolcak canım yeni genel müdürü satar