BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem10 Rus oligarka ABD yaptırımı geliyor----

10 Rus oligarka ABD yaptırımı geliyor

10 Rus oligarka ABD yaptırımı geliyor
06 Nisan 2018 - 09:52 www.finansgundem.com

Yabancı kaynaklar, ABD'nin Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar uygulayabileceğini, Başkan Putin'in yakın çevresinden işadamlarının hedefte olduğunu duyurdu

Washington'ın, Moskova'nın siber saldırılarda parmağı olduğu ve ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar uygulayabileceği yönündeki haberler hakkında Moskova'dan yorum geldi.

Reuters, FoxNews ve Washington Post, kendi kaynaklarına dayandırdıkları haberlerde, ABD'nin Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar uygulayabileceğini, Başkan Putin'in yakın çevresinden işadamlarının hedefte olduğunu duyurdu. Bloomberg, ABD seçimlerine müdahale edilmesinde kullanıldığı savunulan 10 kadar Rus oligarka önümüzdeki yakın günlerde ABD'nin yaptırım kararı ilan edeceğini duyurdu. İsimler henüz telaffuz edilmiyor.

"Küresel politikada Rusya" adlı derginin Genel Yayın Yönetmeni Fyodor Lukyanov, "İsteğe bağlı olarak herkese 'Putin'in yakın çevresinden' yaftası yapıştırılabilir. Bu nedenle yaptırımların kimi kapsayacağını kestirebilmek zor" dedi.

ABD'nin "Putin'e yakın isimlerin" aktiflerini dondurabileceği söylentilerini yorumlayan Lukyanov, "Putin'e yakın isimler tecrübeli kişiler. Bu zamana kadar oturup gidişatı anlamamış olamazlar. Bence en önemlisi, ekonomik faaliyetlerin engellenmesi. Bununla ilgili ABD'nin imkanları sınırsız, çünkü küresel ekonomiyi büyük ölçüde kontrol ediyor. Ama SWIFT, Euroclear gibi konularda düşüncesizce adımlar atacaklarını tahmin etmiyorum. Buralarda oturan kişiler çıkarlarının farkındalar" değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)