BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin10 dolar harcayan turistlere bakandan tepki: Hazır erişte yiyorlar!----

10 dolar harcayan turistlere bakandan tepki: Hazır erişte yiyorlar!

10 dolar harcayan turistlere bakandan tepki: Hazır erişte yiyorlar!
11 Ağustos 2022 - 13:46 www.finansgundem.com

Ülkesinin "günde 10 dolarla (yaklaşık 180 lira) seyahat eden ve hazır erişte yiyenler"le işi olmadığını belirten Yeni Zelanda Turizm Bakanı Stuart Nash, bu tür turistlerin ekonomiye katkıda bulunmadıklarını ifade etti.


Yeni Zelanda Turizm Bakanı Stuart Nash, Kovid-19 pandemisinin ardından ülkenin sınırlarının yeniden açılması hakkında yaptığı konuşmada, ülkenin "büyük harcama yapan" ziyaretçilere odaklanmaya devam edeceğini söyledi.

"HAZIR ERİŞTE YİYEN İNSANLARI HEDEF ALMAYACAĞIZ"

Nash, “Utanmadan söylüyorum. Pazarlama hedeflerimiz yüksek kaliteli turistlere odaklanacak. Sırt çantalı gezginleri de ağırlayacağız. Ancak, Facebook'a günde 10 dolarla (yaklaşık 180 lira) ve iki dakikada hazırlanan erişteleri yiyerek ülkemizi nasıl dolaşabileceklerini düşünen insanları hedef almayacağız” diye konuştu.

Bununla birlikte Bakan Nash, sırt çantalı gezginlerin ve düşük bütçeli ziyaretçilerin Yeni Zelanda'da hala hoş karşılandığını söylese de, zengin turistlere odaklanması geçmişte tartışmalıydı.

BAKANIN SÖZLERİ TEPKİLERE NEDEN OLDU

2020'de Nash, ülkenin süper zenginleri hedef alacağını ve business class veya premium ekonomide uçan, helikopter kiralayan, Franz Josef'i turlayan ve ardından yüksek fiyata yemek yiyen türden turistleri çekmeye çalışacağını söyledi.

Bakanın açıklamaları tepkilere yol açtı. Otago Üniversitesi'nde turizm profesörü olan Prof. Dr. James Higham, "yüksek net değerli bireylerin" Yeni Zelanda'ya düşük bütçeli gezginlerden daha fazla katkıda bulunduğu varsayımının mutlak bir araştırma tarafından desteklenmediğini açıkladı.

"YENİ ZELANDA'YA ZENGİN İNSANLARIN ZARARI DAHA FAZLA"

Higham, "Zengin turistlerin Yeni Zelanda’ya daha fazla katkı sağladığına dair bir kanıt görmedim. Son yıllarda küresel olarak trend, zengin turistlerin daha fazla seyahat etmesi, daha hızlı seyahat etmesi, daha fazla CO2 üretmesi, daha kısa kalması ve destinasyonda daha az harcama yapması oldu. Yani umduğumuz gibi ülkenin kalkınma hedeflerine katkıda bulunmak bir yana, gezeni onlar yok ediyor” diye konuştu.

“Büyük harcama yapanlar genellikle çevreye en çok zarar verenlerdir. Özellikle Yeni Zelanda’da yapılan çok uzaklardaki destinasyonlar için özellikle faydalı değiller” diyen Higham, yabancı öğrenciler ile öğ sırt çantalı gezginler gibi daha düşük gelirli olma eğiliminde olan turistlerin genellikle ülkede daha uzun süre kaldıklarını ve kalış süresinin ülke içi harcamalarla doğrudan ilişkili olduğunu söyledi.

ABD’li turist Paris’in merkezinde tecavüze uğradı

 

Turistlerin yeni formülü: Hem tatil hem sağlık

 

Rusya'da 3 Türk turiste hapis cezası

 

Ayder Yaylası'na turist akını!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)