BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık1 ton altını kasaya koydu----

1 ton altını kasaya koydu

1 ton altını kasaya koydu
17 Eylül 2013 - 15:50 www.finansgundem.com

Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Semih Alşar, yastık altı ekonomisi ve bankayla ilgili açıklamalarda bulundu...

Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Semih Alşar bugüne kadar düzenledikleri altın günleri ile 1 tonun üzerindeki yastık altını ekonomiye kazandırdıklarını söyledi. Türkiye Finans Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Semih Alşar son bir yıldır gerçekleştirdikleri Altın Toplama Günleri ile 1 tonun üzerindeki yastık altı altını ekonomiye kazandırdıklarını açıkladı.
Altının her zaman küçük, büyük bütün yatırımcıların yatırım aracı olduğunu ve olmaya devam ettiğinin altını çizen Semih Alşar, Türkiye Finans olarak altın ürünlerinde tabana yaygın tasarrufu teşvik etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 2012 yılının son çeyreğinde altın katılma hesabı ve kişiye özel gram altın ürünlerini hizmete sunduklarını hatırlatan Alşar, "Müşterilerimizin özel anlarında sevdiklerine hediye edebilecekleri, istedikleri not ve fotoğraflarını bastırabilecekleri, istenilen adrese teslimat yaptırabilecekleri Kişiye Özel Gram Altın ürünümüz sektörde uygulaması olmaması nedeniyle farklı bir yer teşkil ediyor" dedi.
İYİ BİR İVME YAKALADIK
Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Semih Alşar, Aralık 2012'de başlatılan altın toplama faaliyeti ile iyi bir ivme yakaladıklarını vurgulayarak bu süre içinde Türkiye Finans'ta açılan toplam kıymetli maden hesap sayısında yüzde 50'nin üzerinde artış gerçekleştiğini ifade etti. Altına yatırım yapmak isteyen müşteri sayısının her geçen gün arttığna dikkat çeken Alşar, "Türkiye Finans, altın ve ziynet eşyalarını değerlendirmek isteyen müşteriler için bir yandan altın ürünleri geliştirmeye devam ederken bir yandan da tasarruf yapmalarına olanak sağlıyor. Türkiye Finans Altın Toplama Günleri'nde bilezik, bileklik, künye, kolye, küpe, çeyrek, yarım gibi seçeneklerde tüm takı ve altınlar değerlendiriliyor. Bu tabloyu göz önünde bulundurduğumuzda Bankamız altın toplamının, 2013 sonunda 10 tonun üzerinde olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.
FİYATLAR YUKARI YÖNLÜ SEYRİNİ SÜRDÜRECEK
Altın fiyatlarına ilşkin öngörülerini de paylaşan Semih Alşar, şunları söyledi: "Altın fiyatlarına baktığımızda özellikle son 12 yıldır yukarı yönlü bir seyir izlediğini görüyoruz. Bu yıl haziran ayından bu yana kısa bir dönem düşüş eğilimi gösterdiyse de tekrar yükselişe geçti. Altının, uzun vadede önemli bir maden olarak kendisine güven duyulan bir yatırım aracı özelliği taşıması, merkez bankaları açısından rezerv görevi görmesi ve geleneksel bağlılık nedeniyle yukarı yönlü gelişmesini sürdüreceğini düşünüyoruz. Kısa vadede ise altın gerek spekülatif hareketler gerekse siyasi politik belirsizliklerden etkilenebilir. Suriye'deki gelişmeler, Orta Doğu'da yaşananlar ve Amerika Merkez Bankası'nın politikalarının netleşmesi paralelinde seyri değişebilir. "
İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Son dönemde altın fiyatlarının yaşanan mali dalgalanmalar nedeniyle hareketli günler geçirdiğine işaret eden Alşar, "Son aylardaki sert düşüş sonrasında toparlanmaya çalışan altın, fiyatların düşmesini fırsata çevirip alım yapan müşteriler doğrultusunda toparlanmaya çalışıyordu. Banka olarak altın hesaplarında günden güne artış yaşıyor ve müşterilerimizi uzun vadeli yatırımlara teşvik etmeye çabalıyoruz" dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • deniz17 Eylül 2013 22:11

    rakiplere bakıldığında birisi 6.000 kg, diğeri 4.000 kg altın toplamış. diğeri ise henüz 500 kg da.. bu performans için parlak fotonu internete vermeye değmez..

  • adnan17 Eylül 2013 21:59

    komik bir rakam..piyasa ortalamasının çok altında..benjamini göndermekle kurtulamazsın sen de bavulunu hazırla semih..