BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1 saatte sonuç veren hızı kitler geliyor----

1 saatte sonuç veren hızı kitler geliyor

1 saatte sonuç veren hızı kitler geliyor
25 Mayıs 2020 - 12:35 www.finansgundem.com

Birçok Fransız şirketin dahil olduğu konsorsiyum, 1 saatten kısa bir sürede sonuç veren korona testinin Haziran ortasında Avrupa pazarına sunulacağını açıkladı.

Korona virüsüne karşı ilaç ve aşı yarışı hız kazanırken Fransa’dan korona virüsü testiyle ilgili bir açıklama geldi. Fransız biyoteknoloji şirketi SKILLCELL, laboratuvar CNRS SYS2DIAG ve dijital şirket VOGO’dan oluşan konsorsiyum, tükürük analizi yapan bir korona virüsü testinin hazır olduğunu duyurdu.

Üç şirketten oluşan konsorsiyum, geliştirilen testin kan almaya ihtiyaç duymadan tükürük analizi yaparak 1 saatten daha kısa bir sürede sonuç verdiğini açıkladı. Yapılan açıklamada “EasyCov” adı verilen testin Haziran ayının ortasından itibaren Avrupa pazarlarına sunulacağı da vurgulandı.

Profesyonel sağlık çalışanlarının, kişinin dilinin altından alacağı 1 milimetrelik tükürük örneğinden sonucun belirleneceği açıklandı.

BENZER TEST ABD’DE DE ONAYLANDI
Bu ayın başında ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) bireysel kullanıcının kendi tükürük örneği aldığı bir test kitine onay vermişti.

Fakat ABD’de onay verilen testin sonucunu almak için örneklerin kargoyla laboratuvara gönderilmesi ve test sonuçlarını beklemesi gerekiyordu.

ABD’liler salgına rağmen sahillere akın etti

Bilim Kurulu Üyesi Azap: Kışa doğru ikinci dalga olasılığı var

Kafe ve restoranlar için 3 aşamalı teklif

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)