BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa1 pound 1 dolar olur mu?----

1 pound 1 dolar olur mu?

1 pound 1 dolar olur mu?
09 Kasım 2022 - 09:36 www.finansgundem.com

Siyasi belirsizliğin yanı sıra ekonomik sıkıntılarla boğuşan İngiltere’de para birimi değer kaybetmeye devam ediyor. Analistler ise düşüşün sürmesini bekliyor.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) yüksek enflasyon karşısında sıkı para politikasını sürdürmesi İngiliz ekonomisinde bir resesyonu kaçınılmaz hale getiriyor ve bu tablo da poundda düşüş olarak yansıyor. Geçen hafta, sterlin ABD Doları karşısında neredeyse %3 değer kaybetti ve eylül sonundan bu yana en kötü performansı gösterdi. İngiliz para birimi, 2022'nin başından bu yana %15 düşüşle 1,14 dolara geldi.

Ancak çoğu analist, sterlinin 1 dolar seviyesine kadar gerileyeceğini öngörüyor. Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), Bank of America ve Cooperatieve Rabobank, yıl sonuna kadar 1,10 doların altına kadar düşüş öngörüyor.

Dönemin başbakanı Liz Truss'un işine mal olan eylül ayındaki son kargaşa sırasında, sterlin 1,04$'a kadar düşüş göstermişti. Daha sonra da 1,10 doların üzerine çıktı. Ancak bu seviyede tutunması neredeyse imkansız olarak görülüyor.

Bu arada BoE,  %3 olan faiz oranını 75 baz puan daha artırırken, enflasyon kontrol altına alınıp düşmeye başlayana kadar ilave müdahaleler yapılacağını duyurdu.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, önümüzdeki yıl yani 2023’te enflasyonun yüzde 13 seviyelerini geçmesi faizlerin de yüzde 4.5-5 oranına kadar çıkması tahmin ediliyor. İngiliz ekonomisinde bu yıl başlayacak daralmanın da uzun yıllar devam etmesi bekleniyor. Enerji ve gıda krizinin sadece İngiltere değil tüm Avrupa’da ağır hasarlar bırakacağı belirtiliyor.

İngiltere Merkez Bankası günlük tahvil alım kapsamını genişletiyor

 

Cumhuriyetçilerin zaferi doları zayıflatacak

 

Dolar cinsi tahvil ihraç miktarı 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)