BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1 milyonluk altın kemer mahkemelik oldu----

1 milyonluk altın kemer mahkemelik oldu

1 milyonluk altın kemer mahkemelik oldu
05 Ağustos 2022 - 11:57 www.finansgundem.com

Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde verilmesi planlanan 1 milyon liralık altın kemer, güreşler şaibeli olduğu gerekçesiyle dava konusu oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Kızıldağ Karakucak Güreşleri için 2018 yılında 910 gram 24 ayar altın kemer aldı. Kemer, dönemin Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, Daire Başkanı Halil Hızlısoy ve Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan'ın imzalarıyla şampiyon pehlivana verilmek üzere Karaisalı Belediyesi'ne teslim edildi. 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ni pehlivanlardan İbrahim Bölükbaşı kazandı. Güreşler, 2020 yılında ise koronavirüsü salgını nedeniyle yapılamadı. Bir yıllık aranın ardından geçen yıl düzenlenen Karakucak Güreşleri’ni yine İbrahim Bölükbaşı kazandı. Kurallar gereği üst üste 3 yıl boyunca şampiyon olan pehlivanın daimi sahibi olduğu kemer, pandemi nedeniyle müsabakalara bir yıl ara verildiği gerekçesiyle İbrahim Bölükbaşı’na verilmedi. Maddi değeri 1 milyon lirayı bulan kemerin kendisine verilmesi için Karaisalı Belediyesi’ne talepte bulunan Bölükbaşı, olumsuz yanıt alınca Türkiye Güreş Federasyonu'na başvurdu. Federasyon, altın kemerin pehlivan İbrahim Bölükbaşı'na teslim edilmesi yönünde görüş bildirdi. Buna rağmen altın kemeri alamayan İbrahim Bölükbaşı, bu kez konuyu yargıya taşıdı.

BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENİYOR

Davanın görüldüğü Karaisalı Asliye Hukuk Mahkemesi'nin karar için bilirkişi raporunu beklediğini belirten pehlivan Bölükbaşı, kemerin değerinin 1 milyon liranın üzerinde olduğunu söyledi. Bölükbaşı, Belediye Başkanı Saadettin Aslan'ın taleplerine somut bir cevap vermediğini vurgulayarak, "Adana Büyükşehir Belediyesi kemeri teslim etmiş. Karaisalı Belediyesi'nin kemeri ne yaptığı belli değil. Biz avukatımla davamızı açtık. Üç mahkeme görüldü ama sonuç çıkmadı. Adana'da bilirkişi olmadığı için Ankara'da bilirkişiye gitti. 1 Eylül'de yeniden davamız var. Dava sonucunda hak ettiğim kemeri almayı bekliyorum" diye konuştu.

BAŞKAN: ŞAİBE KARIŞTI

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, 2019 yılında Karaisalı Belediyesi ve paydaş belediyelerce organize edilen güreşlerden sonra kendilerine ulaşan şaibe duyumlarının değerlendirildiğini, salgın nedeniyle 2020'de gerçekleştirilemeyen, 2021'de yapılan güreşlerin mercek altına alındığını bildirdi. Aslan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Güreş üstatlarının görüşleri değerlendirilerek diğer güreşçilerin şaibe söylentileri ciddiye alınmış ve başpehlivanlık final müsabakasında yaşanan olaylar nedeniyle tarafımızca şaibeli bir durum kanaati hasıl olduğundan dolayı halen kasamızda mevcut bulunan altın kemerin verilmesi bir süre askıya alınmıştır ancak bu süreçte güreşçi aklınca kendisini garantiye almak adına yargıya müracaat etmiştir. Sonuç olarak konu bir süredir yargıdadır. Yüce mahkemenin vereceği kararı uygulamak en doğrusu olacaktır ancak açık ve net ifade etmek isteriz ki; her kim ne tür algı yaratmaya çalışırsa çalışsın, hangi karanlık zihniyetini üzerimizde test etmeye kalkarsa kalksın, kim üç kuruşluk menfaat için haysiyet cellatlığı yaparsa yapsın, bizim için Adanalının parası kutsaldır ve hiçbir şaibeye göz göre göre peşkeş çekilmeyecektir." Aslan, altın kemerin kasada muhafaza edildiğini, verilmesinin süren dava nedeniyle hukuken mümkün olmadığını da açıklamalarına ekledi.

19 milyon TL’lik ihalede şaibe kokusu

 

Prens Andrew’un şaibeli para alışverişi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)