BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin1 milyon TL kazanan Arda Ayten'i arayan arayana----

1 milyon TL kazanan Arda Ayten'i arayan arayana

1 milyon TL kazanan Arda Ayten'i arayan arayana
08 Ekim 2019 - 08:58 www.finansgundem.com

‘Kim Milyoner Olmak İster’de 1 milyon TL kazanan tıp öğrencisi Arda Ayten (21): Tanımadığım meğer ne çok akrabam ve arkadaşım varmış. Hepsi beni hatırladı. Ama ben onları hatırlamadım...

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında finalde "10 kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer" sorusuna yanıt verirken, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuyarak doğru cevabı veren ve 1 milyon lira kazanan Arda Ayten herkesi duygulandırdı. Anne ve babası 4 yaşındayken ayrılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Arda Ayten (21) yaşadıklarını anlattı.

Sabah gazetesinden Sırrıberk Arslan'ın haberine göre; Yarışmayı kazandıktan sonra tanımadığı birçok kişinin kendisini aradığını, sosyal medyadan ulaştığını anlatan Arda, "Tanımadığım meğer ne çok akrabam ve arkadaşım varmış. Milyoner olduktan sonra hepsi beni hatırladı. Ama ben onların hiçbirini hatırlamadım. Milyoner olduğumu öğrenince mantar gibi bir gecede ortaya çıktılar" dedi.

En çok felsefe, roman ve tarih kitapları okumayı sevdiğini anlatan Arda, "En beğendiğim yazarlar Jack landon, Çehov, Dostoyevski, Hofmann, Thomas Mann, Denis Diderot" dedi.

Arda, kendisine 1 milyon lira kazandıran soru ile ilgili ise şunları söyledi: "Bu ülkenin hangi şartlarda kurulduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunu en iyi anlatan da İstiklal Marşımızdır. Milli Marşımızı hepimizin ezbere okuyabilmesi gerekir diye düşünüyorum. Hele bu kişi bir üniversite öğrencisi ise. Ben de bunu yaptım. İstiklal Marşımız sadece duvarlarda çerçevelere asılmış değil yüreklerimize kazınmış olması gerekir. Aslında bu soruya anında cevap vermem gerekirdi, tek üzüntüm bu..."

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akraban09 Ekim 2019 03:37

    Yavrim beni tanıdın mı? Ben babanın teyzesinin kızının dayısının kuzeniyim.Yani senin süt kardeşin.Artık beni de görürsün :)))

  • Sedat Aksın08 Ekim 2019 09:38

    Tipik  '' Mesudiye  tren  istasyonu  şefi  Mesut'un/ Şener  Şen'in  ''  Milyoner  filmindeki  gibi.İnanma  kardeşim.