BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Komedi1 milyon sterlinlik aşk hikayesi----

1 milyon sterlinlik aşk hikayesi

1 milyon sterlinlik aşk hikayesi
17 Ocak 2020 - 14:18 www.finansgundem.com

İngiltere'de Kral 8. Edward'a hitaben basılıp tedavüle girmeyen sikke 1 milyon sterlin'e alıcı buldu. Sikkenin bu değeri ulaşmasının arka planında Kral 8. Edward'ın aşk hikayesi yatıyor.

İngiltere’de Kral 8. Edward’ın nadir sikke 1 milyon sterlin'e (1.3 milyon dolar) satıldı. Sikke 1936 yılı Ocak ayında kralın tahta çıkışı için basılmış fakat Kral, Amerikalı dul Wallis Simspson ile evlenmek için tahttan vazgeçince sikke tedavüle girmemişti.

22 karat altın sikke Britanya Kraliyet Darphanesi sikkeyi “dünyada en çok imrenilenlerden biri” olarak tanımlıyor. Satış işlemini denetleyen Kraliyet Darphanesine göre, resmi adı “Edward VIII Sovereign” olan sikke daha önce ABD'de bir koleksiyoncuya aitti.

Satış için İngiltere'ye iade edilen sikke tarihte 1 milyon sterlinlik bir fiyata hükmeden ilk İngiliz sikkesi oldu. Kraliyet Darphanesi Koleksiyon Servisi’nden yapılan yazılı açıklamada Matt Curtis sikkenin değeri nadirliğinin yanında devletleri aşan bir hikayeden geldiğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)