BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi1 milyon iş arayana danışmanlık yapacak----

1 milyon iş arayana danışmanlık yapacak

1 milyon iş arayana danışmanlık yapacak
11 Haziran 2013 - 17:27 www.finansgundem.com

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işsizliğin sosyoekonomik etkilerini azaltmak için harekete geçti

İŞKUR bir ay içinde iş kaybı tazminatı, işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği ve ücret garanti fonu için yapılan başvuruların aynı anda sonuçlandırma oranını yüzde 85’e çıkarmayı hedefliyor. Bu çerçevede her yıl kayıtlı 1 milyon iş arayana bireysel iş ve meslek danışmanlığı hizmeti vermeyi planlıyor. Her yıl kursiyerlerin tamamına işgücü piyasası analiz ve taleplerine uygun mesleki eğitim vermeyi planlayan kurum, bu doğrultuda yıl içinde kursların açılıp açılmadığını izleyecek ve kontrolünü sağlayacak bir sistem kuracak.
Girişimcilik eğitim programlarının etkinliğini de artırmaya ağırlık veren İŞKUR, girişimcilik eğitiminden yararlanan sayısında yüzde 10, işletme kuranların girişimcilik eğitiminin de en az yüzde 5 olmasını hedefliyor. Kurumdan yapılan açıklamaya göre bu kapsamda girişimci adaylarının eğitim almak istediklerinde en kısa sürede bunu yapabilmelerini sağlayacak bir yapı kurulacak ve adaylara web tabanlı eğitim sunulacak. İŞKUR’un 2017’ye kadar uzanan süreçteki bir başka hedefi ise mesleki deneyimi olmayan kuruma kayıtlı işsizlerin en az yüzde 35’ini işbaşı eğitimlerinden yararlandırmak olacak. Mesleki deneyimi olmayan işsizlerin işbaşı eğitim programlarından yararlanma şartlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılacak. Danışmanlık faaliyetleriyle mesleki deneyimi olmayan işsizler ve stajyer arayan işverenler işbaşı arayan eğitim programlarına yönlendirilecek.
Kurum tarafından oluşturulacak yeni sistemle hız ve etkinlik hedefleniyor. İşsizlik ödeneği ve iş kaybı tazminatının kesilmesini gerektiren işlemlerin ortalama 30 günde sonuçlandırılması çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında yer alan, hak sahipliğine esas işveren ve sigortalı bilgilerinin İŞKUR veri tabanına web servisleri aracılığıyla alınması planlanıyor. Fazla ödemeye neden olmayan işlemlerin sistem tarafından otomatik olarak yapılması suretiyle de işlemlerde etkinlik sağlanacağı ifade ediliyor. (Cihan)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)