BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1 Mayıs'ta Taksim yasak----

1 Mayıs'ta Taksim yasak

1 Mayıs'ta Taksim yasak
29 Nisan 2015 - 18:56 www.finansgundem.com

İstanbul Valiliği 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

İstanbul Valiliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarıyla ilgili yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Sivil Toplum Kuruluşları ve sendikalar tarafından talep edilen Taksim Meydanı ve civarı; bu alanın konumu itibariyle yüksek katılımlı toplantı ve gösterilere uygun olmaması, bölgede araç ve yaya akışının çok yoğun, turizm potansiyelinin yüksek olması ve turistik otellerin 24 saat faaliyet göstermesi, Taksim Bölgesinde yapılacak bir toplantı ve gösterinin kontrol edilememesi halinde, katılımcıların ve bu alanda bulunan diğer insanların tahliyesinde ciddi zorluklar yaşanacağından, can ve mal güvenliği tehlikeye gireceğinden, kamu düzeni ciddi olarak bozulacağından, kamu güvenliğinin korunması da imkânsız bir hal alacaktır. Bu nedenle1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim Meydanı ve çevresi uygun görülmemiştir” denildi. 

YÜRÜYÜŞ HAKKI VAR AMA...
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 
“Anayasamızın 34 üncü maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 11’nci maddesinde herkesin toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğu ifade edilmiştir. Ancak bu maddelerde bazı sınırlamalardan da bahsedilmiştir. Yer alan bu sınırlamaların esas, şart ve usullerinin belirlenmesi amacıyla da 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu yayımlanmıştır."

KUTLAMALAR İÇİN 4 ALAN AYRILDI 
“Toplantı ve Gösteri Yürüyüş haklarının kullanabilmesi amacıyla, İlimizde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine istinaden Avrupa Yakasında dört, Anadolu Yakasında da dört olmak üzere toplam sekiz ayrı alan tespit edilmiştir.1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde, tespit edilen bu alanlardan Bakırköy Cumhuriyet Meydanı,  Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığına; Kadıköy Yeni Salı Pazarı alanı ise Sivil Memurlar Sendikası İstanbul Şubesine tahsis edilmiştir. Bununla birlikte, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun’un 2'nci maddesi uyarınca, konfederasyonlar ve bağlı sendikalar, siyasi partiler, meslek odaları ile çeşitli sivil toplum kuruluşları bayram kutlaması amacıyla, Taksim Meydanı’nda çelenk koyma, basın açıklaması ve anma etkinliğini sembolik katılımla yapabileceklerdir.”

YETERLİ OTOBÜS TAHSİS ETTİK
“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün anlam ve önemine yakışır etkinlikler için her türlü imkana sahip olan, Sahil Yolu ve Aksaray içinden karayolu ile gelen toplu taşıma araçlarının yanı sıra, Marmaray, İDO deniz ulaşımı ve Aksaray Metrosu ile ulaşım sağlanabildiğinden, katılımcıların geliş ve gidişlerinde İstanbul trafiğini olumsuz yönde etkilememesinden dolayı, Fatih Yenikapı Sahil Alanı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için tahsis edilmiştir. Katılımcıların bu alana ulaşmaları için yeterli sayıda otobüs Valiliğimiz tarafından İETT’den temin edilmiştir. Bu otobüsler ile katılımcı yoğunluğuna göre Anadolu ve Avrupa yakalarından talep edilen her noktadan, alana geliş ve gidişler gün boyunca ücretsiz olarak sağlanacaktır.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü,huzur içinde coşkuyla bir bayram havasında anlamına yakışır bir şekilde kutlanmasını temenni eder, bütün vatandaşlarımıza sevgi ve saygımızı sunarım.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)