BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1 Kasım kesin seçim sonuçları!----

1 Kasım kesin seçim sonuçları!

1 Kasım kesin seçim sonuçları!
12 Kasım 2015 - 11:13 www.finansgundem.com

Yüksek Seçim Kurulu- YSK, 1 Kasım kesin seçim sonuçlarıyla ilgili çalışmalarını tamamladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 1 Kasım seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı. Güven düzenlediği basın toplantısında "İtiraz süreçleri sona erdi.

Bütün itirazları karara bağladık. Bir iki maddi hata dışında kabul edilen herhangi bir itiraz olmadı. Sonuçları kesinleştirdik" dedi.

Buna göre, yurt içinde seçime katılma oranı yüzde 84,4, yurt içi, yurt dışı ve gümrük sandıkları ile birlikte seçime katılma oranı yüzde 85,23 oldu.

Seçimlerde AK Parti 317, CHP 134, HDP 59 ve MHP'nin 40 milletvekili çıkardı.

Yasa gereği TBMM Genel Kurulu'nun kesin seçim sonuçlarının açıklandığı günü takip eden 5. gün saat 15.00'te toplanması gerekiyor.

SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZLAR

1 Kasım seçim sonuçlarına yönelik itiraz süreci dün tamamlanmıştı.

Seçimin ardından ilk itirazlar sandık kurullarına, ardından ilçe ve il seçim kurullarına yapılmıştı. YSK itirazda bulunma süresi ise dün saat 17.00 itibariyle sona erdi ve seçim sonuçlarına itiraz süreci tamamlanmış oldu.

HANGİ PARTİ KAÇ İTİRAZDA BULUNDU?

Kurula bugüne kadar siyasi partilerden 12 ildeki sonuçlara yönelik itiraz geldi. AK Parti, Niğde ve Van'daki sonuçlara, CHP, Erzincan, Trabzon, Denizli ve Kahramanmaraş'taki sonuçlara, MHP, Tokat ve Eskişehir'deki sonuçlara, HDP ise Elazığ, İstanbul, Mersin ve Tunceli'deki sonuçlara itiraz etti.

Kurul, MHP'nin Eskişehir'deki itirazı sonucu tespit edilen maddi hatanın düzeltilmesini kararlaştırırken, diğer itirazların tamamı reddedildi.

YENİ HÜKÜMET NE ZAMAN KURULACAK?

Yasa gereği TBMM Genel Kurulunun kesin seçim sonuçlarının açıklandığı günü takip eden 5. gün saat 15.00'te toplanması gerekiyor. Bu kapsamda, TBMM Genel Kurulu, 17 Kasım Salı günü toplanacak ve milletvekilleri yemin edecek.

Aynı gün geçice seçim hükümeti düşecek. Meclis'teki oturumun ardından Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yeni hükümet için ilk görüşmeyi yapacak.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)