BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi1 günde şirket kurulacak----

1 günde şirket kurulacak

1 günde şirket kurulacak
20 Şubat 2016 - 08:26 www.finansgundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci,'7-8 gün süren şirket kurma süresini 1-2 güne düşürmeyi hedefliyoruz' açıklamasında bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, şirketlerin kuruluşunda ve tasfiyesinde geçen süreleri azaltmayı amaçladıklarını belirterek, "7-8 gün süren şirket kurma işlemlerini 1-2 güne düşürmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda şirket kurma maliyetlerini de azaltmak istiyoruz. Şirket tasfiyeleri de Türkiye'de çok uzun zaman alıyor. Bir şirket 1,5 yıla yakın zamanda tasfiye oluyor, bunu 6 aylara düşürmek istiyoruz" dedi.

Tüfenkci, AK Parti Bursa İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, önceki gün Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden şehitler için rahmet diledi.

Terörün amacının ülkeyi kaosa itmek olduğunu belirten Tüfenkci, "Devletimiz, hükümetimiz gerçekten güçlü, kısa zamanda olayın faillerini ortaya çıkardı ve arkasındaki güçleri de biliyor. Bu faillere yardım ve yataklık yapanları da kısa zamanda toparladı. İnşallah arkasındaki güçlere de ulaşılacak. Gerekli şekilde, gerekli cevap da elbette verilecek. Kuzeyimiz, güneyimiz, doğumuz ve batımız da sıkıntılı ülkelerden oluşuyor. Özellikle Suriye'deki ve Irak'taki karışıklığa Türkiye'yi çekmeye çalışan terör örgütleri, yerli iş birlikçileri elbette emellerine ulaşamayacak. Türkiye Cumhuriyeti, kendine yapılan bu saldırıları cevapsız bırakmaz" diye konuştu.

Tüfenkci, 1 Kasım'dan sonra oluşan siyasi güven ve istikrar ortamıyla Türkiye'yi büyütmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Yeni bir başarı hikayesi oluşturmak üzere seçim vaatlerimizin yüzde 74'e yakınını gerçekleştirdik. Bu, 3-4 ayda çok önemli bir başlangıç. Reformların yüzde 50'sini gerçekleştirdik. Türkiye'nin ekonomik olarak büyümesini, uluslararası refah pastasından daha fazla insanımızın pay almasını istiyoruz. Onun için de Hükümet olarak, gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çek Yasası'nı yeniden düzenleyeceğiz"

TBMM'nin çalıştırılmasını istemeyen bir muhalefet olduğunu ifade eden Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir genel görüşmeden yasanın maddelerine geçmek, en az 7 saat alıyor. Sivil toplum kuruluşlarımız, ekonomik çevrelerimiz Meclis'e gelen bu yapısal reformlara yönelik, muhalefetin Meclis'i çalıştırmamasına karşılık seslerini yükseltmeli. Gerek CHP, gerekse MHP, Türkiye'nin gelişmesi ve dönüşmesi noktasında bir milli duruş sergilemeli. HDP'nin siyaseti belli, Türkiye partisi olma iddiasıyla ortaya çıktı, maalesef geldiği noktada bölge partisi dahi olamadı. Ne Türkiye'de ne de bölgede siyaset üretebildi. Yalnızca terör örgütünün reklamını yapan bir reklam örgütü haline geldi."

Tüfenkci, üretimin artması için ticareti kolaylaştırmaya yönelik adımlar attıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Özellikle önümüzdeki günlerde gündeme getireceğimiz şirketlerin kuruluşunda ve tasfiyesindeki geçen süreleri inşallah azaltacağız. 7-8 gün süren şirket kurma işlemlerini 1-2 güne düşürmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda şirket kurma maliyetlerini de azaltmak istiyoruz. Şirket tasfiyeleri de Türkiye'de çok uzun zaman alıyor. Bir şirket 1,5 yıla yakın zamanda tasfiye oluyor, bunu 6 aylara düşürmek istiyoruz. Bunu yerli ve yabancı yatırımcıların önünü açmak için yapıyoruz. Esnaflar arasında sorun olan 'Çek Yasası'nı da yeniden düzenleyeceğiz. Arkadaşlarımız, ilgili bakanlıklarla ciddi bir çaba içerisinde. Önümüzdeki günlerde 'Çek Yasası'nı yeniden düzenleyerek, piyasanın arzuladığı bir noktaya getireceğiz."

Bakan Tüfenkci, daha sonra Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneğini (BİHMED) ziyaret etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)