BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin1 dakika için maaşından yarım dolar kesildi: Soluğu mahkemede aldı!----

1 dakika için maaşından yarım dolar kesildi: Soluğu mahkemede aldı!

1 dakika için maaşından yarım dolar kesildi: Soluğu mahkemede aldı!
10 Kasım 2021 - 16:53 www.finansgundem.com

Dakikliğiyle meşhur Japon demiryollarında yolcusuz trende bir dakikalık gecikme için maaşından 0.49 ABD dolarına (4.8 TL) denk gelen 56 yen kesinti yapılan makinist mahkemeye başvurdu.

Japonya'da dava konusu olan maaş kesintisine yol açan olay, Haziran 2020'de güneydeki Okayama istasyonunda boş bir trene pilotluk yapması planlanan makinistin, önceki sürücüden treni devralmak için yanlış platforma gitmesiyle yaşandı. Hatasını anlayıp doğru platforma koştuğunda, iki sürücü arasındaki transfer iki dakika gecikti, bu da trenin kalkışında bir dakikalık ve trenin depoya çekilmesinde bir dakikalık gecikmeye yol açtı.

Hürriyet'teki habere göre; JR West Demiryolları, başta maaşından 85 yen (0.75 dolar) kesintiyle cezalandırmak istediği makinistin dosyayı Okayama Çalışma Standartları Teftiş Ofisi'ne götürmesi üzerine cezayı 56 yene indirmeyi kabul etti.

Ancak kesintiyi hiçbir şekilde kabul etmeyen makinist, olay sırasında trenin boş olması nedeniyle gecikmenin zaman çizelgelerinde veya yolcuların programında herhangi bir sekteye uğramaya neden olmadığını savundu.

Şirket ise bir çalışanın geç geldiğinde veya açıklanamayan bir devamsızlık durumu olduğunda uyguladığı 'iş yok, ödeme yok' ilkesinin bu durumda da geçerli olduğunda ısrar etti.

DEV TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Bunun üzerine mart ayında Okayama Bölge Mahkemesi'nde JR West Demiryolları'na karşı dava açan makinist, son olarak, çektiği sıkıntının verdiği zihinsel ıstıraptan ötürü şirketten 2.2 milyon yen (19 bin 407 dolar) tazminat talebinde bulundu.

Japon demiryollarındaki dakiklik özeni, 2017'de bir şirketin tren istasyondan 20 saniye erken kalktığı için özür dilemesine kadar varmış boyutta. Japonya'da bir tren 5 dakikadan fazla gecikirse, yolculara geç kalma mazereti olarak kullanabilecekleri resmi belge veriliyor.

Uçakta koltukları başkalarına satılan 4 kişi 32 bin lira tazminat kazandı

 

Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Kıdem tazminatı alabilirsiniz!

 

KPMG’ye 15 milyon sterlinlik tazminat şoku

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)