BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1 ay içinde koalisyon kurulur!----

1 ay içinde koalisyon kurulur!

1 ay içinde koalisyon kurulur!
18 Haziran 2015 - 07:05 www.finansgundem.com

Ekonomistler Platformu tarafından Aksoy Araştırma’ya yaptırılan anketten önemli sonuçlar çıktı...

Ankara’da siyasi parti liderleriyle görüşmeler gerçekleştiren iş dünyası “Ekonominin geleceği için erken seçim yerine uzlaşma bekliyoruz” açıklamaları gerçekleştirirken, seçim sonrası yapılan anketlerden 1 ay içinde koalisyon oluşturulabileceği yönünde sonuçlar çıkıyor.

Ekonomistler Platformu tarafından Aksoy Araştırma’ya yaptırılan “Seçim Sonrası Ekonomik Beklenti ve Koalisyon Seçenekleri” ankette yer alan önemli başlıklar şöyle:
 
- Yüzde 47’lik kesim önümüzdeki 1 ay içerisinde koalisyon hükümetinin oluşturulabileceği beklentisine sahip.
 
- Araştırmaya katılanların en çok tercih ettiği koalisyon seçeneği yüzde 31.5’lik oranla AKP-MHP koalisyonu. Katılımcıların yüzde 23.6’sı CHP-MHP-HDP işbirliği ile oluşturulacak bir koalisyon seçeneğini tercih ettiklerini belirtiyor. Yüzde 23.8’lik kesim de erken seçimin daha uygun olacağını savunuyor.
 
- Araştırmada yeni kurulacak hükümetin en önemli önceliğinin ‘ekonomik sorunlar’ olması gerektiğini ifade edenlerin oranı yüzde 30.6 oldu. Katılımcıların yüzde 20.5’i ‘yolsuzlukla mücadele’, yüzde 14.2’si ‘yeni anayasa ve demokratikleşme’ konularının ana gündem olması gerektiğini kaydediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)