Ana SayfaRöportajlarZeki Gündüz: Karşınızda eski Maliye yok---

Zeki Gündüz: Karşınızda eski Maliye yok

8 / 8
Zeki Gündüz: Karşınızda eski Maliye yok
17 Aralık 2014 - 08:56 www.finansgundem.com

“TÜRKİYE’DE ELİMİZİN DEĞMEDİĞİ BİR ŞEKİLDE ÜZERİNDE ÇALIŞMADIĞIMIZ VERGİ PROBLEMİ KALMADI”

-Biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Zeki Gündüz: Ben Ankara Hukuk Fakültesi mezunuyum. Fakülteden mezun olduktan sonra arkadaşlarımın aksine sıra dışı bir seçim yaptım ve Maliye Bakanlığı’nda sınavı kazanıp Maliye Müfettişliğine başladım. Sekiz sene Maliye Müfettişliği yaptıktan sonra ayrılıp, danışmanlık yapmaya başladım. 1992 yılından bu yana piyasadayım. Piyasada şirketlerle beraber, şirketlerin sorunlarını anlama çözme konusunda onlara destek vermeye çalışıyorum. Hemen hemen her sektörden şirketle çalışma fırsatı buldum. Türkiye’de elimizin değmediği bir şekilde üzerinde çalışmadığımız vergi problemi kalmadı diyebilirim.

-Size kısaca Vergi Doktoru diyebilir miyiz?

Zeki Gündüz: Bunu biz kendi içerimizde bir metafor olarak kullanıyoruz aslında. Sizin gündeme getirmeniz güzel oldu. Biz kendimizi hakikaten en azından bir uzmanlık alanı olan doktor gibi olmalıyız diye tanımlıyoruz. Yani tüm semptomları tanıyacak, aşağı yukarı bir bilgisi olacak ve kendi çözebileceklerini kendi çözecek, kendi çözemeyeceği alanlarda da kim çözebilirse onu devreye sokacak. Dolayısıyla hastasının sorunlarıyla yakından ilgilenen bir Check-Up doktoru gibiyiz. Arkadaşlarımıza kendi misyonumuzu hep bu şekilde tanımlarım. Farklı kelimelerle ifade etmek gerekirse meslek olarak bizim misyonumuz, her gün artan bu rekabet ortamında var olma ve büyüme savaşı veren işletmelerin, bu savaşlarında bizim alanımıza giren konularda onları korumak ve uluslararası alanda rekabet edecek ölçüde destek vermek. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster