Ana SayfaAraştırma“Yabancı yatırım bankaları Gezi’yi sorguluyor”---

“Yabancı yatırım bankaları Gezi’yi sorguluyor”

1 / 5
“Yabancı yatırım bankaları Gezi’yi sorguluyor”
30 Aralık 2013 - 07:49 www.finansgundem.com

FINANSGUNDEM.COM

Stratejik hukuki danışmanlık yapan Herdem Avukatlık Kurucu Ortağı Av. Şafak Herdem, yabancı yatırımcıların Gezi sürecinin seçim sonuçlarına nasıl yansıyacağını merak ettiklerini söyledi. Türkiye’de ve yurt dışında fonların satın alma ve ortaklık süreçlerinde danışmanlık yapan Şafak Herdem, seçim sürecine giren Türkiye’ye yabancıların bakışına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlarken, özellikle İngiltere’deki finans çevrelerinin 'Gezi olayları seçimlerde etkili olacak, peki Türkiye ne olacak?' sorusuna yanıt aradığını ifade etti. Şafak Herdem’in verdiği bilgiye göre müşterilerinin yüzde 78'i yurt dışından olan Herdem Avukatlık son iki yılda 1.5 milyar dolarlık iş hacmine dahil oldu. Ağırlıklı olarak ABD, Katar ve Avrupa menşeili müvekkillerle çalışan şirket, enerji, bankacılık ve havacılık sektörüne öncelikli olarak odaklanıyor. Başta İngiltere, Avrupa'da, yapılacak seçimin Gezi Parkı olaylarıyla birlikte değerlendirildiğini belirten Şafak Erdem şöyle devam etti:

“Özellikle, yatırım bankaları ‘Gezi olayları yakın zamanda oldu, bunlar seçimi nasıl etkiler?’ diye sorguluyorlar. 'Gezi olayları seçimlere etkili olacak. Peki, Türkiye ne olacak?' soruları geliyor. Kısa süre önce Londra'da Bankacılık ve Finans alanında Türkiye'nin En Başarılı Hukuk Bürosu ödülünü aldık. Bu kapsamda Londra Borsası çerçevesinde yaptığım temaslarda da yaklaşan seçimler, enerji piyasası ve EPİAŞ (Enerji Piyasası İşletmeleri A.Ş ) konuları bana en çok sorulan sorular arasında yer aldı. Yabancı yatırımcılar biraz da Gezi olayları sırasında yabancı basın, özellikle BBC’de yer alan bilgilendirmeyi baz alarak ilerliyor. Türkiye ile ilgili manipülatif bir yaklaşım da görüyorum. “

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kenan komutan05 Ocak 2014 02:27

    Seçimi en çok varolan yolsuzluk dosyaları ve yeni ortaya çıkabilecek davalar etkiler.. Bu kadar alavere dalavereden başbakanın haberdar olmaması imkan dışı.. İstifa eden toki başkanı aslında bu konuya işaret etti gider ayak..

  • Kenan komutan05 Ocak 2014 02:23

    Seçimi en çok varolan yolsuzluk dosyaları ve yeni ortaya çıkabilecek davalar etkiler.. Bu kadar alavere dalavereden başbakanın haberdar olmaması imkan dışı.. İstifa eden toki başkanı aslında bu konuya işaret etti gider ayak..

  • mehmet 28 Aralık 2013 17:03

    koskoca ülke cemaatin esiri olmuş ya nediyeyim ben size.

  • Sizi geziciler sizi28 Aralık 2013 03:34

    Gezi kadar taş düşsün kafanıza. Ulan gelin köye ağaç dikelim desem gelmezsiniz. Koca koca adamlar devletin polise taş atıp duruyorsunuz. 30 , 40 yaşlarında koca koç asırlık kadar adamlar, sokakta polis taşlıyor. Ulan size inat bütün köyü ikna ettim başbakana oy vereceğiz.

  • kemal05 Aralık 2013 09:56

    gezi olaylarıda dershanede diğer olayların üstünü örttü herşeyi cemaat ve amerika belirleyecek

  • hakan03 Aralık 2013 16:52

    seçimi en çok başta gezi parkı olmak üzere; dersane tartışması,çevre ve doğa tahribatı,maaş yetersizlikleri,ve etnik kimlik tazrtışmaları etkileyecektir.

  • x01 Aralık 2013 13:11

    gezi akpyi betonlaştırdı,oylarını arttırdı,ekonomiye,haliyle borsaya büyük zarar verdi,chp kaybetti,mhp,akp kazandı.

  • erdem01 Aralık 2013 08:56

    Gezi den çok dersane olayları etkileyebilir, O da belediye değil,genel seçimlerde.

  • salim01 Aralık 2013 08:55

    Hay gezi nize sizin,,ne kadar cahil adamlar ya,,,gezi nin ne etkisi olacak,,sinek kadar etkisi olmaz,,daha çok oy alır.

  • Borsacı30 Kasım 2013 14:03

    Adam bu işlerin erbabı. Safları sıkılaştırdı. Oylarını kemikleştirdi. Yüzer gezer oylar da tarafını anladı. Bu ülkede metro, köprü, havalimanı, hastane, universite v.s. ihtiyacı bitene kadar bu adam gitmez. Ondan sonra bunları yolcu ederler.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster