Ana SayfaAraştırmaYabancı kuruluşlar TCMB'den ne bekliyor?---

Yabancı kuruluşlar TCMB'den ne bekliyor?

4 / 5
Yabancı kuruluşlar TCMB'den ne bekliyor?
24 Haziran 2014 - 10:59 www.finansgundem.com

Morgan Stanley: Merkez Bankası Mayıs ayındaki son toplantısında 50 baz puanlık düşüş kararıyla politika faizini yüzde 9.5'e indirerek herkesi şaşırtmıştı. Bunun üerine faizlerin er ya da geç biraz daha düşürüleceği hissiyatı oluştu. Biz Merkez Bankası'nın en azından birkaç ay daha bekleyeceğini umarken, Merkez Bankası indirime gitti ve bu indirimi enflasyon dinamiklerine cevap olarak değil de risk primlerini düşürmek için yaptığını açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, enflasyon verileri el verdikçe takip eden düşüşlerin 25, 50 ya da 75 baz puan sırasıyla yapılacağını açıkça belirtti.

Merkez Bankası'nın daha fazla indirime gidip gitmeyeceği merak ediliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu yaklaşımı "şaka" olarak eleştirmişti. Toplantı yaklaşırken, beklentilerin biraz çift yönlü olacağı düşüncesindeyiz. Yani düşüş bekleyenler de beklemeyenler de olacaktır ama biz faiz oranlarının 50 baz puan düşerek yüzde 9'a ineceği görüşündeyiz.

Kur durağanlığı, düşük faiz oranları gibi değişkenleri göz önünde bulundurarak Merkez Bankası'nın bu defa daha az baskı altında olacağını, indirim kararını vermekte daha serbest olacağını düşünüyoruz. 50 baz puanlık düşüş bekliyoruz ama bu düşüş tabi gelen enflasyon verilerine göre değişiklik gösterebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster