Ana SayfaMakro EkonomiUzmanlar enflasyondaki düşüş için ne dedi?---

Uzmanlar enflasyondaki düşüş için ne dedi?

2 / 2
Uzmanlar enflasyondaki düşüş için ne dedi?
03 Mart 2016 - 10:39 www.finansgundem.com

Halk Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz Raporu:

"Enflasyon: Yıllık enflasyon düşüş trendinde 

Şubat TÜFE enflasyonu %0,02'lik düşüş kaydederek, yıllık enflasyonun bir önceki aya göre 0,8 puan gibi önemli bir gerilemeyle %8,78'e inmesini sağladı (ortalama beklenti %0,3 civarında bir artış  bizim tahminimiz de %0,22'lik artış yönündeydi). Böylece, yıllık enflasyonun Ocak ayında %9,58 ile tepe yapmış olduğu görüşünün önümüzdeki dönem için de geçerli olduğunu daha rahatlıkla söyleyebiliriz. Mart-Mayıs döneminde de, gerek baz etkisinin desteği, gerekse de gıda fiyatlarındaki artışların kontrol altına alınmasına yönelik çalışmaların devam edeceği beklentisiyle, yıllık enflasyonun %8,5 civarına hatta altına inmesini bekleyebiliriz. Ancak, çekirdek enflasyondaki iyileşmenin hala sınırlı kalması ve enerji enflasyonun azalan katkısı dolayısıyla, yıl sonuna ait %8,5'lik beklentimizi şimdilik koruyoruz. 2017 sonuna ait tahminimiz ise %7,9.

Şubat ayı gelişiminde, işlenmemiş gıda fiyatlarında aylık %1,1 civarında bir düşüş hesaplıyoruz. Et fiyatlarına sınırlı da olsa indirim geldiğini  meyve fiyatlarının baskısının devam ederken, sebze fiyatlarında ciddi düşüşler gerçekleştiğini izliyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flash03 Mart 2016 10:56

    Bu enflasyon rakamları sipariş edilmiştir. dışarıda yediğimiz ekmekten tutun herşeye %25 zam geldi. Merkez bankasının faiz indirmesi için elini kuvvetlendirmeye çalışıyorlar. Datalar konusunda yunanistanı örnek almaya başladık. Dışarıda firmalar patır patır dökülüyor. Bankalarda batak oranları artıyor.Her kademede hırsızlık ve yolsuzluk artmış durumda. Güneydoğu suriyeden farksız. Ama her şey yolundaymış gibi gösteriliyor.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster