Ana SayfaMakro EkonomiUzmanlar enflasyondaki düşüş için ne dedi?---

Uzmanlar enflasyondaki düşüş için ne dedi?

1 / 2
Uzmanlar enflasyondaki düşüş için ne dedi?
03 Mart 2016 - 10:39 www.finansgundem.com

Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), 'sadeleşme' ismi altında koridorun üst bandını indirme eğiliminde olacağını söyledi.

Baş Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, enflasyondaki düşüşün gıda enflasyonu kaynaklı olduğunu belirterek, "Enerji fiyatlarının olumlu seyri de düşüşü destekledi. Diğer taraftan çekirdek göstergelerde, bırakın iyileşmeyi, bozulma var. giyim enflasyonu yükselmeye devam ediyor. Bunda asgari ücret artışının ve Güçlü seyreden dayanıksız tüketim malı talebinin etkisinin olduğunu söyleyebiliriz. Alt kalemlere baktığımızda, kurdaki değer kaybının gecikmeli etkilerinin güç kaybettiğini görüyoruz. Nitekim kura duyarlı mal ve hizmet fiyatlarındaki artış yavaşlama eğiliminde" diye konuştu.

Burak Kanlı, Şubat’taki düşüşün sevindirici olduğunu, ancak enflasyonun 8%’ler civarında yüksek seyretmeye devam edeceğini ifade ederek, şu şekilde konuştu:

"Bunu bozabilecek iki gelişme olabilir: Gıda fiyatlarının olumlu seyretmeye ve düşmeye devam etmesi ve kurun mevcut seviyelerinde yatay kalması. Ancak bu ikisi de şu anda çok da olası gözükmüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafında, Banka önümüzdeki dönemde 'sadeleşme' ismi altında koridorun üst bandını indirme eğiliminde olacaktır. Bunun için piyasalardaki olumlu görünümün devamını bekliyoruz. Enflasyondaki böyle bir olumlu veri TCMB’yi bu tip bir hamle için cesaretlendirecektir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flash03 Mart 2016 10:56

    Bu enflasyon rakamları sipariş edilmiştir. dışarıda yediğimiz ekmekten tutun herşeye %25 zam geldi. Merkez bankasının faiz indirmesi için elini kuvvetlendirmeye çalışıyorlar. Datalar konusunda yunanistanı örnek almaya başladık. Dışarıda firmalar patır patır dökülüyor. Bankalarda batak oranları artıyor.Her kademede hırsızlık ve yolsuzluk artmış durumda. Güneydoğu suriyeden farksız. Ama her şey yolundaymış gibi gösteriliyor.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster