Ana SayfaPara PiyasaTürkiye için kritik not süreci ne zaman?---

Türkiye için kritik not süreci ne zaman?

6 / 6
Türkiye için kritik not süreci ne zaman?
03 Ekim 2013 - 08:47 www.finansgundem.com

“S&P Türkiye, önemli ofislerimizden biri olacak”
Banka kökenli biri olarak son 20 yıldır gelişmekte olan ülkelerde çalıştığını ve ‘pazarın uzağında değil, tam içinde olunması gerektiği’ tecrübesini edindiğini paylaşan Zeynep Holmes, “Türkiye’de başarılı iki yıl geçirdik. Buraya gelmemizin iyi bir karar olduğunu gördük ve kalmak da istiyoruz. Son 15 ayda ratinglerimiz iki katına çıktı. Şu an şirket bazında baktığımızda 10 tane açık ratingimiz var. Burada daha da büyümek istiyoruz. Uzun vadede Türkiye’nin dünya çapında büyük ve güçlü bir ekonomi olacağına inanıyorum. S&P Türkiye de bizim dünyadaki sayılı ve önemli ofislerimizden biri olacak” dedi.
“Yıl bitmeden ‘gözden geçirme’ yapılacak”
Bu yıl bitmeden Türkiye’nin kredi notu ile ilgili yeni bir gözden geçirme yapacaklarını anımsatan Zeynep Holmes, “Tabii ki ratinglerde ülke ile ilgili mevcut durum kadar önümüzdeki döneme ilişkin projeksiyonlar da çok önemli. Dünya ekonomisi sermaye akımlarında değişikliğin ön plana çıkacağı yeni bir döneme giriyor. Türkiye de, diğer gelişen ülkeler gibi bu yeni dengelenme sürecinden etkilenecektir. Bahsettiğim bu ve paralel senaryolar, analistlerimizin değerlendirmeleri, Türkiye ile ilgili son analitik göstergeler ışığında komitemizden Türkiye ile ilgili nasıl bir oylama çıkacağını hep birlikte göreceğiz” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster