Ana SayfaPara PiyasaTürkiye için kritik not süreci ne zaman?---

Türkiye için kritik not süreci ne zaman?

5 / 6
Türkiye için kritik not süreci ne zaman?
03 Ekim 2013 - 08:47 www.finansgundem.com

“Bankalar sonsuza kadar likidite bulamayacak”
Türkiye’de borçlanma piyasasına da değinen Zeynep Holmes, bir şirketin özkaynaktan yapabileceklerinin sınırlı olduğunu belirterek, sadece özkaynağa güvenildiğinde büyümenin frenlendiğini dile getirdi. Türkiye’de şirketlerin borçlanma olayının yeni gelişim gösterdiğini söyleyen Holmes, şöyle devam etti:
“Bugün, bankaların finansman gücü hala yüksek. Belli bir büyüklüğe ulaşmış bir şirket istediği bankadan kredi alabiliyor. Ancak GDP artıkça finansman gereği de artıyor. Ama süreçte şöyle bir yere gelmek üzereyiz; bankalar sonsuza kadar likidite bulamayacak. Bu ufukta göründü. Bankalar da şirketler de bunun farkında. Yüzde 3 büyüdük diye üzülürken, Avrupa’da yüzde 1 büyüme iyi sayılıyor. Büyüme trendi devam ettiği sürece kaynak gereği artacak. Bankalar ne kadar kaynak bulacak?.. Dolayısıyla şirketler yavaş yavaş tahvil konseptine açılıyor, bu konuda bilinçlenme başladı.”
“Rating, büyük şirketlerin lüks bir aracı değil”
Türk şirketlerin ratinge bakış açısını değerlendiren S&P Türkiye Bölge Müdürü Zeynep Holmes, ratinglerin özellikle borç ihraçlarına verildiğini ve bunun Türkiye’de yeni bir konsept olduğuna işaret ederek, şirketler için rating bilincinin yeni yeni yerleştiğini söyledi. Holmes, “Türkiye’de rating sanki daha büyük şirketlerin lüks bir aracıymış gibi algılanabiliyor. Ratingler bir piyasanın gelişmesinde çok önemli. Rating, piyasa geliştikten sonra o şirketlere lüks bir araç olarak verilen bir şey değil. Buradaki çabalarımız sonrasında bu bilincin arttığını görmek bizim için sevindirici. Ama bu konuda hala almamız gereken yol var” diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster